21-09-2018 08:32:16

Australske lufthavne dropper passet i 2020

Australien vil afskaffe det fysiske pas til fordel for biometrisk scanning i 2020. Passet vil i stedet blive erstattet af identifikation via pupiller, ansigt og fingeraftryk.
24. jan. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen
I 2020 behøver du ikke at hive dit pas op af lommen, når du besøger en australsk lufthavn.
I 2020 behøver du ikke at hive dit pas op af lommen, når du besøger en australsk lufthavn.

I år 2020 kan du rejse i en australsk lufthavn uden at hive dit pas op af lommen. Australiens Department of Immigration and Border Protection har annonceret en forbedring af deres identifikationssystem i deres internationale lufthavne. De vil i stedet erstatte det fysiske pas til fordel for en biometrisk scanner. Projektet er budgetteret til næsten 100 millioner dollars over de næste fem år, skriver Techradar.

Projektet starter op her i 2017, og de regner med, at det er færdigimplementeret i 2020. Det biometriske identifikationssystem vil blive verdens første system, hvor identifikationen kun foregår gennem scanning af pupiller, ansigtet og fingeraftryk.

Ud over de biometriske scannere vil der også blive etableret en serie af elektroniske stationer i stedet for en bemandet servicedesk. På den måde vil 90 procent af alt aktivitet blive håndteret automatisk for de flyrejsende.

Der er dog visse udfordringer i forhold fjerne passet fuldstændig, da der er nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger samt teknologier, der skal være helt på plads, før det er muligt.

Du kan læse mere om Australiens plan om at fjerne passet til fordel for biometriske scannere på Techradar.    

Test af ny scannerteknik til lufthavne
Test af ny scannerteknik til lufthavne

Fremover bliver det muligt at lade laptop og væsker blive i håndbagagen, når man skal igennem lufthavnens sikkerhedskontrol.

Læs mere

Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close