19-10-2018 04:58:49

Besøg DTUs stand på Roskilde og byg din egen højtaler af skrald

Roskilde Festival: Musik er den ene ting, der forener gæsterne på Roskilde Festival. Og helst så høj musik som muligt. Skal du på årets festival, kan du besøge DTUs Portable speaker-workshop og få hjælp til at bygge din egen højtaler ud af skrald.
20. jun. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Besøg DTUs stand på Roskilde og byg din egen højtaler af skrald

Ingen ingeniører - ingen Roskilde Festival.

Roskilde Festival er blevet kaldt et kæmpelaboratorium for ingeniører, og igen i år er DTU talrigt repræsenteret af studerende. De skal løse forskellige problemstillinger på årets festival og i det store hele forsøge at gøre den til en bedre oplevelse for de mange gæster. Er du gæst på årets festival kan du få hjælp til at bygge din egen højtaler til lejren. Det eneste krav for at deltage, tilbyder Roskilde Festival i stor stil: Skrald.

Du medbringer dit eget skrald fra lejren til højtaler-workshoppen. Til gengæld vil de DTU-studerende hjælpe dig med at lave det rigtige design til lige præcis dit formål, fortæller Særún Rafnsdóttir, der er en af folkene bag Portable Speaker Design Workshop.

“Vi har nogle ideer og vil vise nogle eksempler. Men vi håber, at folk vil komme, være kreative og finde nogle løsninger, som vi ikke havde tænkt på. Hvis de ikke er på det rigtige spor, kan vi fortælle dem, hvordan de bør gøre det i stedet”, siger Særún Rafnsdóttir.

Hun fortæller, at det bliver en hands-on workshop, så du skal ikke forvente at bruge lang tid på teori for at deltage. Men som Mechanical Engineering students har workshop-holderne viden om hvilke materialer, der fungerer og akustik. Udover know-how vil der til workshoppen være remedier som knive, sakse, gaffertape, du kan låne, mens du selv skal medbringe materialer. Særún Rafnsdóttir nævner øldåser, plastikflasker, Pringles-rør, pap, plastik og andet skrald fra lejren. Men i virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser.

Derudover vil folkene bag workshoppen arrangere en lille konkurrence.

“Vi vil gerne lave en konkurrence, hvor det gælder om at lave den højtaler, der kan nå det højeste antal decibel. Vi forsøgte med nogle simple eksempler og kom op på 95 decibel, så vi håber, at de når mindst 100 decibel,” siger hun.

Du kan besøge DTUs Portable Speaker Design Workshop mandag og onsdag under Roskilde Festival:

27/06 - Eftermiddag - Camp C
29/06 - Formiddag - Mellem Camp L og N 


Deltag i debatten

luk
close