23-09-2018 09:01:09

Bidrager IT til bæredygtighed?

I bæredygtig udvikling ser man ofte positiv på IT-sektoren , da den sammenlignet med andre brancher ikke forurener nær så meget samt ikke bruger særlig meget energi. Men er det sandt? Og er IT egentlig en skurk eller en helt i forhold til bæredygtighed?
11. nov. 2015 Af IDA Universe
IT bidrager fx til bæredygtighed, når man tager videomøder i brug i stedet for at skulle transportere sig selv.
IT bidrager fx til bæredygtighed, når man tager videomøder i brug i stedet for at skulle transportere sig selv.

Simon Hodgson fra Carnstone Partners holdt oplægget “Information Technology – Sustainability hero or sustainability villain?” til Drivining IT 2015, hvor han fremlagde en rapport foretaget af Carnstone Partners, som har undersøgt, om IT egentlig bidrager til bæredygtighed?

Hvis man ser på eksempler, hvor IT bidrager til bæredygtighed kan man fx nævne, at musik kan lagres elektronisk, det vil sige, at man kan spare CD’er eller et andet eksempel er, at man sparer transport ved, at man kan bruge videomøder eller Skype i stedet for at tage bilen eller flyveren til mødet.

Undersøgelsen så blandt andet på de direkte, indirekte og samfundsmæssige effekter IT har i forhold til bæredygtighed, og resultatet af undersøgelsen kan kort beskrives i 7 punkter:

  1. The sustainability benefits of IT are in the indirect effects
  2. Indirect benefits are much larger than direct costs
  3. This is a well-investigated topic
  4. The references tend to agree
  5. Current activity focuses on reducing the direct effects
  6. Who is responsible for the indirect benefits
  7. We know little about the rebound effects

Du kan læse mere om undersøgelsen og de 7 punkter i rapporten "Green screen: How does IT contribute to sustainability" på Carnstone Partners.


Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close