14-11-2018 16:52:47

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Biohackere vil laserkurere ADHD og autisme

Techtopia: Medicin gør hjernen doven, lyder det fra svensk biohacker, der mener, at kunne behandle autisme, ADHD og Alzheimers bedre ved laserterapi.
30. maj. 2018 Af Morten Scriver Andersen - Journalist

Hackere er ofte forbundet med it-kriminelle, der tiltvinger sig adgang til personlige informationer eller vitale it-systemer. Der er selvfølgelig også de såkaldte white hat hackere, som bruger deres it-kundskaber til at forbedre sikkerheden. Men på Biohacker Summit i Stockholm, er det noget helt andet, der er genstand for en indtrængen, nemlig den menneskelige krop. 

Biohackere er kendetegnet ved, at prøver at optimere kroppe til at fungere bedre. Måske ønsker man at behandle stress, allergi og kroniske sygdomme, eller man kan stimulere hjernen til at arbejde mere effektivt. Der er også dem, som arbejder i mere science fiction-agtige scenarier og jagter den evige ungdom eller en symbiotisk sammensmeltning med teknologien. 

Virkemidlerne kan være mange. Hormoner, kosttilskud, rusmidler, medicin eller forskellige former for teknologi lige fra pulsmålere til infrarødt lys eller laser, der lyser på eller ind i kroppen. 

Særligt laser var i fokus under Biohacker Summit i Stockholm. Det er fremtiden, som svenske Sanna Holmgren fra virksomheden Utbildare ArchimethodArc Academy siger til IDAs teknologipodcast Techtopia. 

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning, Innovation Centre Denmark og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Hjernen har alle svarene 

Sanna Holmgren arbejder med hjernen og vil påvirke kroppens funktionalitet gennem nervesystemet. Sådan kan man behandle nærmest alle hjernerelaterede sygdomme, mener hun, selvom det stadig er et forholdsvist uprøvet forskningsområde. 

”Du har faktisk alle svarene i din krop, din hjerne har det hele. Men af historiske årsager, traumer eller ting, du har været udsat for i dit liv, kan der skabes svagheder eller hjernen kan glemme, hvordan den udfører en reaktion i cellerne,” fortæller hun. 

”Så når laserlyset rammer membranen i cellerne skaber det en genkendelse, ’okay, det her er, hvad jeg burde gøre’ og så starter den en reaktion for at gøre det. 

Medicin gør hjernen doven 

Sanna Holmgren nævner blandt andet autisme, demens og Parkinson som sygdomme, den nye laserterapi vil kunne gøre noget ved. Faktisk mener hun, at det er bedre en gængs medicin, fordi den luller hjernen i søvn i forhold til de svagheder, medicinen hjælper med. 

Hvis du har en hjernediagnose såsom ADHD, ADD eller Alzheimers og du putter medicin i kroppen og hjernen, så er det fordi, du vil forbedre det, der mangler i hjernen. Men når du indtager medicin, bliver hjernen doven, og den stopper med selv at producere det, den mangler. Når du bruger laser, skaber du faktisk en genkendelse. Din hjerne begynder at producere det, der er svagt eller mangler, forklarer hun til Techtopia. 

Mange kliniske studier viser, at du faktisk kan forandre en person, der har Parkinson eller Alzheimers ved ganske få sessioner. Hvor mange gange og hvor ofte du skal gøre det, afhænger af patientens historie, siger hun. 

På den svenske Biohacker Summit vrimlede det med biohackere. Blandt andet bruger virksomheden Erchonia også laser som alternativ fedtsugningsbehandling. Fjorlight bruger infrarødt lys til at give patienter mere energi og fjerne sorte rande under øjnene. Og Nordic Clinic tilrettelægger kost for deres kunder ud fra DNA-tests 

Hør hele Henrik Føhns’ reportage fra Biohacker Summit i Stockholm på Techtopia.dk eller direkte via iTunes

Techtopia 54: Hack din krop!
Techtopia 54: Hack din krop!

Podcast: En fedtsugning med laser var blot et af tilbuddene på Biohacker Summit i Stockholm, hvor man hacker sin krop til at yde mere eller til helbredelse.

Læs mere
Techtopia 36: Tag en tur på app-oteket
Techtopia 36: Tag en tur på app-oteket

Podcast: I fremtiden kan din læge udskrive en app til dig, som du kan hente på app-oteket, som sørger for, at app'en gør det, den lover, og at firmaet bag lever op til en række garantier stillet af Sundhed ...

Læs mere
Techtopia 32: Hvad putter finske biohackere i kaffen?
Techtopia 32: Hvad putter finske biohackere i kaffen?

Podcast: Finske biohackere har fundet deres helt eget univers af sauna, kolde bade, kosttilskud og digitale hjælpemidler til at skabe et sundt liv i balance.

Læs mere
Techtopia #1: Når din læge bliver en app
Techtopia #1: Når din læge bliver en app

Podcast: Mange mennesker kan ikke lide at gå til lægen og blive undersøgt. Og det kan de måske undgå i fremtiden, hvis de har en tricorder i medicinskabet. Vært: Henrik Føhns.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close