11-12-2018 17:06:32

IDA slog dørene op til årets tech event, Technomania, 4. og 5. oktober 2017 på hi messen i Herning.

Blockchain skaber sikre kontrakter

Blockchain-teknologien har potentiale til ændre flere brancher. Teknologien kan blandt andet bruges til at skabe smarte kontrakter, der er fuldstændig sikre, og som gør det både hurtigere og nemmere at verificere forskellige parter.
3. jul. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Blockchain-teknologien er blevet beskrevet som den teknologi, der har størst potentiale til at ændre vores hverdag siden internettet. Teknologien er mange steder blevet sammenlignet med en database, men måden, blockchains bliver redigeret, adskiller sig markant. Primært fordi den traditionelle database ikke kan redigeres af to systemer på samme tid, og derfor vil der blive brugt tid og kræfter på koordinering for at sikre, direkte og sikker overførsel af værdier mellem to parter.

”Et af de spændende aspekter ved blockchain er muligheden for at skabe systemer, hvor der er indbygget mindre behov for at stole på modparten, de såkaldte smart contracts, der selv faciliterer, verificerer og håndhæver en kontrakt,” sagde Martin von Haller Grønbæk, der er advokat og partner i det international advokatfirma Bird & Bird samt en af Danmarks førende it-advokater, til IDA Fremtidsupdate tilbage i marts.

Ved at kunne verificere modparten kan det blive muligt at indgå nye kontrakter, da tingene er blevet gjort mere sikker, og det kan blandt andet spare en del arbejder med at verificere personer, da blockchain sikrer, at man ikke kan snyde, hvilket kan være en stor hjælp i fx produktionsbranchen.

Det betyder blandt andet, at man kan påbegynde at lave nogle KYC (know your costumer) databaser og på den måde tjene mange penge, hvis man gør det muligt at dele ens oplysninger med virksomheden. Det samme gør sig gældende for startups, der kan verificere deres kunder, samt registrere aktiver som en form for know your object.

Blockchain-teknologien bliver allerede brugt flere steder, og den er nok mest kendt i forbindelse med Bitcoins, men teknologien bruges fx også til intelligent styring af strøm i elnettet. Men blockchain teknologien har også potentiale i forhold til at ændre ingeniørers arbejdsmetoder i fremtiden. Det vil Martin von Haller Grønbæk fortælle mere om til Techonmania messen d. 4 oktober. Du kan tilmelde dig her.


Deltag i debatten

luk
close