24-02-2018 14:57:55

Brug sommerferiens flow på arbejde

På et tidspunkt i din ferie har du sikkert været i en positiv, koncentreret tilstand, hvor al din opmærksomhed var samlet om noget, som var så udfordrende og krævende, at du måtte bruge alle ressourcer på at klare det. Din tidsfornemmelse forsvandt – du var i flow. Det flow kan du tage med på arbejde.
Ajourført den 22. jun. 2017 Af IDA Learning
<p>Når ud udvider dine flow-oplevelser, kan du øge dit engagement og din trivsel i hverdagen, råder karriererådgiver Kenneth Carstensen.</p>

Når ud udvider dine flow-oplevelser, kan du øge dit engagement og din trivsel i hverdagen, råder karriererådgiver Kenneth Carstensen.

Afklar dine karriereønsker med en karrieresamtale

Brug IDA, når du vil have hjælp til at udforme din egen karriereplan og vælge karriereretning.

Som medlem af IDA har du mulighed for 1 karrieresamtale hvert halve år. 

Book din karrieresamtale

Måske genoptog du her i sommerferien ungdommens svømmetalent i det indiske ocean, du tog guitaren frem igen, du udfordrede sig selv på løbeturene, sang på en anderledes måde eller sejlede båden på en ny måde.

Du var så optaget af opgaven, at du glemte tid og sted, du tænkte ikke på, om du kunne klare opgaven eller ej - du var bare i gang. På en gang afslappet og opmærksom til det yderste. Du mærkede ikke ømheden i nakken eller den normale sult og trang til kaffe eller andre stimulerende midler. Du havde spændt elastikken godt ud, så den hverken flækkede eller hang slapt ned. Du var i en positiv tilstand, hvor du var ved fuld bevidsthed, opmærksom med en sammenhængende tankegang, topengageret i opgaven – du var i flow.

»Det handler om at finde balancen mellem dine udfordringer og dine kompetencer. Som videnmedarbejder ved du ofte, hvor du lærer særlig meget, hvor du udfordrer dig selv til grænsen af dine kompetencer. Her lærer du noget, du udvikler robusthed og du bliver effektiv. Du tænker ikke så meget over tingene, du gør det bare. Du er i en dejlig afslappet tilstand, hvor du ikke reflekterer over det,« forklarer karriererådgiver i IDA, Kenneth Carstensen, om det at være i flow.

Genskab feriens flow

Når du udfordrer dig selv på et tilpas niveau i forhold til dine kompetencer – uden at vælte omkuld, så tænker du ikke så meget over det, du gør det bare. Du grubler ikke over tingene – du løser dem bare.

»I sommerferien har du helt sikkert ubevidst udfordret dig selv over dit kompetenceniveau – om det var med guitaren, svømningen, sejlbåden eller reparationen af taget på sommerhuset. Du fandt en løsning. Du kan godt genskabe sommerferiens flow på arbejdspladsen. For det engagement du lagde i sommerferiens flow-aktiviteter kan have en afsmittende virkning på din arbejdsmæssige tankegang,« påpeger Kenneth Carstensen og fortsætter:

»Når du spiller guitar på en ny måde, så kan du godt holde fast i den følelse og stemning på arbejdspladsen. Du kan holde fast i de aktiviteter, du er glad for, der giver dig mening og udvikler dig. For det vil dine kolleger og chefer kunne mærke i dit arbejdsliv. Du udvikler dig, du bliver mere robust, og du finder nye løsninger.«

Tag initiativ og bliv glad på arbejdet

Bevar motivationen og arbejdsglæden

Tag et kursus i robusthed og få værktøjer til at øge dit gåpåmod, mens du passer på dig selv.

Brug dine styrker og kend dine sårbarheder på arbejdet.

Tilmeld kursus i robusthed

Ved at fortælle om flow-oplevelser til andre, får du udvidet dine flow-oplevelser og bringer dit engagement og din trivsel yderligere i spil i hverdagen. Både på jobbet og i fritiden.

Det kan du helt konkret gøre ved at tænke på en flow-oplevelse, en opgave, en hobbyaktivitet eller en situation, hvor du var i positiv, koncentreret tilstand, hvor al din opmærksomhed var rettet mod aktiviteten. Aktiviteten var så udfordrende og krævende, at du måtte anvende mange ressourcer for at klare den. Din tidsfornemmelse forsvandt og du glemte helt dig selv i situationen.

»Du skal være bevidst om, at du tager initiativer – i fritiden og i jobbet – der engagerer dig, giver dig flow og energi. Du skal ikke fylde dit liv op med passive aktiviteter, der ikke udfordrer dig. Ved at være bevidst om, hvad virker for dig, vil dit engagement give dig livsglæde,« fortæller Kenneth Carstensen.

Flow-paradokset

Der er også et såkaldt flow-paradoks. For spørger du folk, om de helst vil have mere tid til arbejdslivet eller fritiden, svarer de fleste fritiden. Men spørger du dem, hvor de oplever mest flow, så svarer de fleste, at det gør de på jobbet.

»At der i fritiden er mindre flow skyldes ikke, at hobbies, sportsaktiviteter og socialt samvær ikke udløser flow. De ligger rent faktisk øverst på hitlisten over flow-aktiviteter, men de finder for sjældent sted i hverdagen, fordi vi vælger ofte de lette løsninger. Vi arbejder ikke med bevidste mål om vores fritidsliv, som vi gør i arbejdslivet. Derhjemme vil vi ofte slappe af,« fastslår Kenneth Carstensen.

Derfor handler det om også at sætte overliggeren højt for fritidslivet.

»For de fleste hænger arbejds- og familielivet uløseligt sammen. Og da både privatlivet og arbejdslivet kan være mere eller mindre sjovt ind imellem, er det smart, at vi kan bruge flow-aktiviteter i den modsatte verden til at smitte af på den anden,« siger Kenneth Carstensen.

Afbryd dig selv
Afbryd dig selv

Netop når karrieren synes perfekt, og alt flasker sig, bør man være opmærksom på morgendagens udfordringer.

Læs mere
Kunsten at komme i flow
Kunsten at komme i flow

Kender du glæden ved at være i flow – at ride på bølgen, hvor du glemmer tid og sted. Læs hvordan du forbedrer dit flow.

Læs mere
Sådan planlægger du din karriere
Sådan planlægger du din karriere

Det er en god idé at stoppe op, få snuden ud af plovfuren og overveje med dig selv, hvad et godt job er, lyder rådet fra karriererådgiver Morten Esmann fra Ledelse, Karriere og Kompetence i Ingeni ...

Læs mere
Vi efterlader ikke vore følelser i cykelstativet
Vi efterlader ikke vore følelser i cykelstativet

Det giver ingen mening at argumentere for mindre føleri på arbejdspladsen. Det private liv og arbejdslivet påvirker hinanden gensidigt i en kompleks relation, og et arbejdsmiljø præget af tillid m ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close