15-10-2018 17:35:50

Byggeomsætningen voksede cirka 6 procent i 2016

Byggeri: Det går godt i byggebranchen, hvor både omsætningen og beskæftigelsen stiger.
20. feb. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Byggeomsætningen voksede cirka 6 procent i 2016

Byggebranchen er godt på vej ud den nedgang, som ramte branchen i forbindelse med finanskrisen for omkring 10 år siden. Branchens vækster næsten dobbelt så hurtigt som det danske erhvervsliv som helhed, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

“Bygge- og anlægsbranchen omsatte for 236,3 mia. kr. på hjemmemarkedet i 2016. Det er en stigning på 12,9 mia. kr. i forhold til 2015. Det svarer til en procentvis omsætningsvækst på 5,8 procent. Til sammenligning var den indenlandske vækst i 2016 i erhvervslivet som helhed på 3,1 procent” siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Opgørelsen viser, at byggebeskæftigelsen steg med 4,0 procent i 2016 og omsætningen lidt kraftigere med ca. 6 procent. Byggeomsætningen vokser typisk mere end beskæftigelsen, men der har tidligere været større forskel på de to vækstrater, skriver Dansk Byggeri.

Hos Dansk Byggeri ser man særligt tre forhold som forklaring på, at byggeriet hører til blandt de brancher med størst vækst på hjemmemarkedet i 2016.

“For det første viser nybyggeriet af boliger for første gang siden finanskrisen nu for alvor tænder. For det andet er der bedring på boligmarkedet, og flere ejendomshandler fører til flere af de renoveringsopgaver, som udgør den solide rugbrødsbund under byggeaktiviteten. Endelig er der for det tredje godt gang i de offentlige byggerier, hvor de store hospitalsbyggerier vejer tungt, siger Bo Sandberg.

Læs hele nyheden på danskbyggeri.dk

Meld dig ind i IDA Byg
Meld dig ind i IDA Byg

Som medlem af IDA Byg får du rig lejlighed til at holde dig ajour med den teknologiske udvikling på bygge- og anlægsområdet, og du møder 4000 ligesindede med samme faglige interesser som dig selv.

Læs mere

Deltag i debatten

Byggeri og Anlæg - artikler og arrangementer

Nyeste byggejob fra Jobfinder

luk
close