15-10-2018 17:58:29

Comeback til Nokia? Søger tilbage til markedet for forbrugerelektronik

Nokias fald fra tinderne som verdens største producent af mobiltelefoner er allerede næsten mytisk. Men det tyder på, at finnerne ikke har opgivet at sælge forbrugerelektronik.
2. maj. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Comeback til Nokia? Søger tilbage til markedet for forbrugerelektronik

Finske Nokia var kongerne af mobilmarkedet midt i 90erne og indtil Apple på effektiv vis overtog den position med firmaets iPhone. I perioden 2007 til 2013 mistede firmaet 90 procent af selskabets værdi, og nedturen kulminerede i 2014 med at Microsoft købte firmaets mobildivision.

Siden salget har Nokia Group primært fokuseret på at sælge high-end netværksudstyr og software til teleselskaber og internetudbydere. En mindre profileret branche, men dog en branche hvor firmaet har stabiliseret sig og har betragtelige milliardoverskud. Noget der blev tydeligt sidste år, hvor Nokia offentliggjorde, at de ville købe den franske konkurrent Alcatel-Lucent, der siden er blevet en del af Nokia Group

Noget tyder dog på, at Nokia ikke har opgivet at blive en del af det kostbare forbrugerelektronik-område. Nokia har i en pressemeddelelse offentliggjort, at de ønsker at købe det franske elektronikfirma Withings for i omegnen af en milliard kroner. I den skriver Nokia blandt andet, at det handler om igen at blive en stor spiller inden for internet of things.

“Vi har hele tiden sagt, at sundhedsteknologi er et område, der har strategiske interesse for Nokia, og nu handler vi og bliver en del af dette store og vigtige marked. købet styrker Nokia sin position inden for internet of things på en måde, der løfter vores brand, passer ind i firmaets formål om at udvide menneskers muligheder i en forbundet verden, og som placerer Nokia i hjertet af et meget stort marked, hvor vi kan skabe en meningsfyldt forskel i folks liv,” siger Nokias direktør, Rajeev Suri i pressemeddelelsen.

Withings producerer blandt andet puls- og blodtryksmålere, badevægte og babyalarmer, der er koblet på Wifi-netværket. Altså produkter til forbrugermarkedet. Her producerer
Nokias teknologi-division desuden en Android tablet og et virtual reality-kamera, men det er produkter, der i dag fylder meget lidt på bundlinjen hos finnerne.
Embedded Everywhere
Embedded Everywhere

Den 18. april 2018 satte vi fokus på mulighederne i embeddede teknologier. 

Læs mere
INSEAD: Frygt slog Nokia ihjel
INSEAD: Frygt slog Nokia ihjel

Disruption: Det var hverken mangel på dygtige teknikere eller uagtsomhed, der væltede Nokia fra tinderne som verdens største producent af mobiltelefoner. I sidste ende blev det frygten for ledelsen, der slog ...

Læs mere

Hvad mener du? Kan Nokia levere et comeback til forbrugermarkedet?

luk
close