18-10-2018 00:58:50

Danmark sakker bagefter, når det kommer til online læring

Industri 4.0: Det danske uddannelsessystem er ikke fleksibelt nok til at reagere på de nye behov, som f.eks. Industri 4.0 skaber for videreuddannelse. Vi er nødt til at tænke i flere digitale uddannelsesløsninger, mener Hanne Shapiro.
16. jan. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Danmark er nødt til at kigge på andre leverancemodeller end dem, som det klassiske danske uddannelsessystem tilbyder, hvis vi skal følge med udviklingen inden for Industri 4.0. Det mener Hanne Shapiro, der er innovationschef i Teknologisk Institut og World Economic Forums danske samarbejdspartner på den store undersøgelse ”The Future of Jobs.

“Hvis man kigger på det samlede udbud inden for det teknisk/naturvidenskabelige område bare som et eksempel, så er der mange huller, vil jeg sige,” siger Hanne Shapiro.

I forbindelse med konferencen Industri 4.0 i praksis, fortalte Hanne Shapiro om de nye kompetencekrav, den fjerde industrielle revolution skaber. Og her pegede Hanne Shapiro på, at Danmark kunne stå langt stærkere, når det kommer til at reagere på nye udviklingstendenser og skabe nye efter/videreuddannelser og eftervidereuddannelseskurser. Både i forhold til hastighed og volumen.
Hanne Shapiro mener, at løsningen ligger lige for: Vi skal være langt bedre til at udnytte de muligheder, de digitale teknologier giver i forhold til at efteruddanne anderledes. For i øjeblikket er vi meget langt tilbage her.

“Et eksempel som jeg synes er rigtig interessant er Udacity, som er et samarbejde mellem Silicon Valley og professorer fra Stanford University, der ønskede at demokratisere uddannelse. De arbejder med begrebet nano-degree. Man betaler cirka 200 dollars om måneden, og så får man en degree inde for seks til ni måneder, og hvis man ikke får job, får man pengene tilbage. Super interessant forretningsmodel,” siger hun.

Hun peger på andre digitale undervisningsplatforme. Coursera, der har kurser fra blandt andet Stanford og Yale er ét eksempel. EdX, der blandt andet har MIT, Harvard og Berkeley som partnere, er et andet. Her kan du vælge mellem flere tusinde kurser og efteruddannelser og tage hele forløbet foran din computer. Og her sakker Danmark bagefter, mener hun.

“Det er oplagt at tænke den vej rundt. For vi vil simpelthen ikke have råd til at lave efter/videreuddannelse i den takt og volumen, der skal til med de eksisterende modeller,” siger Hanne Shapiro.

Industri 4.0
Industri 4.0

IDA sætter ved to konferencer, Industri 4.0 Fremtidens intelligente Industri, i Vejen og København fokus på fremtidens produktion. Eksperter deler ud af deres viden og erfaringer, og du vil møde ...

Læs mere
Artikler om Industri 4.0
Artikler om Industri 4.0

Her er samlet en række artikler om Industri 4.0 til inspiration.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close