18-10-2018 07:18:31

IDA sætter ved to konferencer, Industri 4.0 Fremtidens intelligente Industri, i Vejen og København fokus på fremtidens produktion. Eksperter deler ud af deres viden og erfaringer, og du vil møde masser fagfæller. Tilmeld dig her.

Dansk fremstillingsindustri risikerer digital død

Industri 4.0 er integrationen mellem den digitale og den fysiske verden. Der er enorme konkurrencefordele for de virksomheder, som formår at udnytte computere og netværk til at binde virksomheden sammen internt og eksternt til leverandører, kunder og helt ud til produktet.
1. nov. 2016 Af Teknologisk Institut
 Blot en ud af tyve fremstillingsvirksomheder er digitale champions.
Blot en ud af tyve fremstillingsvirksomheder er digitale champions.

Industri 4.0 dækker over, at virksomhederne kan skalere produktionen og individualisere produkterne, nedsætte produktionspris og leveringstid, øge kvaliteten og skabe nye forretningsmuligheder. Det kræver innovation, investeringer og indsigt at kunne dette

Vores analyser viser, at seks ud af ti danske fremstillingsvirksomheder udnytter data til at binde virksomheden sammen. Men der er stor forskel på, hvor effektivt de digitale forbindelser er trukket. Det kan fx være fra lager til produktion, mellem systemerne i produktionen, til salgsafdelingen og helt ud til det solgte produkt.

Figuren nedenfor viser, i hvilket omfang virksomhederne har skabt digitale flows. Blot en ud af tyve fremstillingsvirksomheder kan svare ja til alle punkter. Dem har vi kaldt digitale champions. Det er typisk de større SMV-virksomheder og eksportvirksomheder.

Figuren viser i hvilket omfang danske virksomheder har skabt digitale flows. Blot en ud af tyve fremstillingsvirksomheder kan svare ja til alle punkter.

Kilde: Teknologisk Institut, N= 578. Repræsentativ for fremstillingsvirksomheder med produktion i Danmark (5-250 ansatte).

Nedenstående analyse bygger på interview med 578 SMV-virksomheder med fremstilling i Danmark. Analysen er udformet og gennemført af Center for Analyse og Erhvervsfremme. Data er indsamlet af Jysk Analyse. Analysen er lavet i regi af "Produktion i Danmark" og finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation.

Du kan læse rapporten Produktion i Danmark - Førende fremstillingsvirksomheder satser på digitalisering her. 

Vil du høre om Industri 4.0, kan du møde Bo Genefke, Seniorspecialist i Teknologisk Institut, til konferencen Industri 4.0 i praksis. Her vil han holde give konkret viden, værktøjer og eksempler på, hvordan man som virksomhed sikrer optimalt samspil mellem de enkelte brugere og datadrevne-systemer. 

Artiklen er oprindeligt publiceret på Teknologisk Institut. 


Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

luk
close