12-12-2018 15:52:51

Dansk tegnestue nomineret til verdens bedste bygning

Arkitektur: Royal Institute of British Architects har udpeget 30 bygninger, der kæmper om at blive kåret til verdens bedste bygning. Dansk tegnestue står bag en af de nominerede bygninger.
11. maj. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Tag med på drone-flyvetur henover VIA 57 West.

 

Hvad skal der til for at blive valgt til verdens bedste bygning? Er svaret et grønt hotel i Singapore? Et usynligt hus i Australien? Et gigantisk mindesmærke for 2. Verdenskrig i Frankrig? Eller er det en dansk pyramide i New York?

Royal Institute of British Architects (RIBA) har i mere end 50 år kåret og hyldet den bedste arkitektur i verden, og de har netop nomineret 30 bygninger, der alle kæmper om RIBA International Prize.

Listen over nominerede tegnestuer rummer en række usual suspects som Foster + Partners, David Chipperfield Architects, Zaha Hadid. Og med på listen er også den danske tegnestue BIGs New York-projekt VIA 57 West. Den pyramideformede bygning med udsyn over Hudsonfloden har New York Times tidligere beskrevet som en “Gateway to Manhattan”, og byggeriet har været med til at placere Bjarke Ingels’ tegnestue på verdenskortet.

RIBA har modtaget bud fra mere end 50 forskellige lande, og blandt de nominerede er der bygninger fra mere end 20 lande. Repræsentanter fra RIBA vil besøge de 30 udvalgte projekter i løbet af 2016 og herefter bliver vinderen kåret i december 2016.

Se CNN’s gallery med billeder af de 30 nominerede bygninger.
Læs mere om RIBA International Prize 2016
Du kan også følge RIBA på Instagram

Interesserer du dig for arkitektur og byggeri?

Meld dig ind i IDA Byg
Meld dig ind i IDA Byg

Som medlem af IDA Byg får du rig lejlighed til at holde dig ajour med den teknologiske udvikling på bygge- og anlægsområdet, og du møder 4000 ligesindede med samme faglige interesser som dig selv.

Læs mere
IDA Byg
IDA Byg

IDA Byg er et fagteknisk selskab med godt 5.000 medlemmer inden for alle typer af bygge- og anlægsaktiviteter.

Læs mere

Deltag i debatten

Byggeri og Anlæg - artikler og arrangementer

luk
close