16-07-2018 04:58:21

"Dansk virksomhed designer øko-landsbyernes Tesla"

Den dansk designet øko-landsby, ReGen Villages, der bliver kaldt den bæredygtige landsbys Tesla, er selvforsynende både i forhold til fødevarer, energi og vand.
Ajourført den 4. jul. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

En undersøgelse fra 2014 beskriver, hvordan ikke-bæredygtig udnyttelse af ressourcer potentielt kan føre til et sammenbrud af den menneskelige civilisation, som vi kender den.

Noget James Ehrlich, Founder af ReGen Villages og forsker på Standford University, mener er en katastrofe især for generationerne efter os, fortæller han i en Ted Talk i Trondheim. Han tog derfor initiativ til at starte ReGen Villages, som er en selvforsynende landsby, der udnytter jordens ressourcer på en bæredygtig måde. ReGen Villages er blevet udviklet i samarbejde med den danske arkitektvirksomheden Effekt, som har hjulpet med at designe den grønne landsby. 

James Ehrlich kalder selv ReGen Villages for: The Tesla of ecovillages”, en landsby der skal være selvforsynende både i forhold til energi, organisk fødevareproduktion og andre ressourcer. Den første eco-village skal bygges i Holland, 25 min fra Amsterdam i en by kaldet Almere.

Landsbyen skal udnytte alle ressourcer, hvor indholdet af fx ens skraldespand bliver genanvendt i et biogasanlæg, som forsyner landsbyen med strøm sammen med solceller.

ReGen Villages er designet på den måde, at man bor i et hus, som er udbygget med en stor glasstruktur udenom, der fungerer som et drivhus med en køkkenhave. Udover er der også et fælles stort grønt væksthus. Her kan man mødes med naboerne til samvær, og sammen dyrke fødevarer i den fælles køkkenhave.

 Designing sustainable societies for the future
Designing sustainable societies for the future

Hvordan skaber man et bæredygtigt samfund ved at arbejde bottom-up og ved at eksperimentere sig ind i fremtiden? Hør om designet, opbygningen og etableringen af det bæredygtige, selvforsynende og ...

Se video
”Behovet for at bo i en storby bliver mindre og mindre”
”Behovet for at bo i en storby bliver mindre og mindre”

ReGen Villages: Vi har i fremtiden ikke længere behov for bo i en storby. Vi vil i stedet flytte til bæredygtige landsbyer for at skåne vores planet, mener James Ehrlich, stifter af ReGren Villages.

Læs mere

Deltag i debatten

Design og Innovation

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close