Danske AI-talenter bliver støvsuget

Machine Learning: Verdens største it-firmaer opruster på massiv vis inden for forskning i kunstig intelligens. Professor Ole Winther fra DTU Compute fortæller, at der er kamp om de talentfulde studerende med viden om machine learning.
1. nov. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Uanset om du vil arbejde med selvkørende biler, taleforståelse, smart cities, robotter eller har en drøm om at revolutionere sundhedssektoren, er der i disse år især en teknologi, som du dårligt kan vælge at ignorere 100 procent: Machine learning.

Teknologien er sammen med neurale net, deep learning og andre metoder højt på hype-skalaen, og det kan også mærkes på de uddannelsesinstitutioner, hvor der bliver uddannet talentfulde machine learning-talenter. Det fortalte professor Ole Winther fra DTU Compute, da han var gæst i IDA Fremtidsupdate for at tale om machine learning.

“Jeg arbejder hårdt lige nu på at holde på mine ph.d.-studerende, for de får hele tiden mails fra Apple, Microsoft og DeepMind, om de ikke vil komme derover og arbejde,” siger han.

Apples direktør Tim Cook talte midt i oktober om det store potentiale, som Apple ser i AI og machine learning. Blandt andet sagde han, “Kunstig intelligens er i sin natur en horisontal teknologi og bliver en del af alle vores produkter”. Også Microsoft har oprustet i stor stil med en AI-afdeling med mere end 5000 ingeniører og computer scientists, og senest har firmaet markeret sig med en udmelding om, at deres AI-systemer nu har en bedre forståelse af tale end mennesker. Google har især fået opmærksom for det London-baserede firma DeepMind, som blandt andet tidligere på året slog verdens bedste GO-spiller. Men DeepMind bliver også brugt i f.eks. sundhedssektoren, hvor den skal gennemgå både kræftresultater og iris-scanninger.

“DeepMind er Google AI- eller machine learning-arm i Europa, og de støvsuger ligesom det europæiske marked for talentfulde ph.d.-studerende og forskere, og så har de også det, der hedder Google Brain i Californien, som suger det amerikanske marked,” fortalte Ole Winther også.

Se hele Fremtidsupdate #8, hvor professor Ole Winther fra DTU Compute forklarer, hvordan machine learning fungerer, hvor han især ser potentiale og hvordan du selv kommer i gang.

Fremtidsupdate - Teknologisk TV-avis
Fremtidsupdate - Teknologisk TV-avis

Hver måned har Rolf Ask Clausen en aktuel gæst i studiet. Du kan foreslå emner før, deltage med spørgsmål under, og diskutere videre bagefter.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close