18-10-2018 07:15:59

Hver måned har Rolf Ask Clausen en aktuel gæst i studiet. Du kan foreslå emner før, deltage med spørgsmål under, og diskutere videre bagefter.

Danske AI-talenter bliver støvsuget

Machine Learning: Verdens største it-firmaer opruster på massiv vis inden for forskning i kunstig intelligens. Professor Ole Winther fra DTU Compute fortæller, at der er kamp om de talentfulde studerende med viden om machine learning.
1. nov. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Uanset om du vil arbejde med selvkørende biler, taleforståelse, smart cities, robotter eller har en drøm om at revolutionere sundhedssektoren, er der i disse år især en teknologi, som du dårligt kan vælge at ignorere 100 procent: Machine learning.

Teknologien er sammen med neurale net, deep learning og andre metoder højt på hype-skalaen, og det kan også mærkes på de uddannelsesinstitutioner, hvor der bliver uddannet talentfulde machine learning-talenter. Det fortalte professor Ole Winther fra DTU Compute, da han var gæst i IDA Fremtidsupdate for at tale om machine learning.

“Jeg arbejder hårdt lige nu på at holde på mine ph.d.-studerende, for de får hele tiden mails fra Apple, Microsoft og DeepMind, om de ikke vil komme derover og arbejde,” siger han.

Apples direktør Tim Cook talte midt i oktober om det store potentiale, som Apple ser i AI og machine learning. Blandt andet sagde han, “Kunstig intelligens er i sin natur en horisontal teknologi og bliver en del af alle vores produkter”. Også Microsoft har oprustet i stor stil med en AI-afdeling med mere end 5000 ingeniører og computer scientists, og senest har firmaet markeret sig med en udmelding om, at deres AI-systemer nu har en bedre forståelse af tale end mennesker. Google har især fået opmærksom for det London-baserede firma DeepMind, som blandt andet tidligere på året slog verdens bedste GO-spiller. Men DeepMind bliver også brugt i f.eks. sundhedssektoren, hvor den skal gennemgå både kræftresultater og iris-scanninger.

“DeepMind er Google AI- eller machine learning-arm i Europa, og de støvsuger ligesom det europæiske marked for talentfulde ph.d.-studerende og forskere, og så har de også det, der hedder Google Brain i Californien, som suger det amerikanske marked,” fortalte Ole Winther også.

Se hele Fremtidsupdate #8, hvor professor Ole Winther fra DTU Compute forklarer, hvordan machine learning fungerer, hvor han især ser potentiale og hvordan du selv kommer i gang.

Fremtidsupdate - Teknologisk TV-avis
Fremtidsupdate - Teknologisk TV-avis

Hver måned har Rolf Ask Clausen en aktuel gæst i studiet. Du kan foreslå emner før, deltage med spørgsmål under, og diskutere videre bagefter.

Læs mere
Machine Learning
Machine Learning

Få emner er så hypede i disse år som machine learning og kunstig intelligens. Potentialet er enormt, og derfor har giganter som Apple, Microsoft, Amazon, IBM og Intel heller ingen skrupler ved at ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close