12-12-2018 04:41:46

Danske virksomheder fokuserer ikke nok på disruption

I løbet af de kommende år vil den teknologiske udvikling åbne op for nye markeder og forretningsmodeller herunder disruption, men danske virksomheder har ikke nok fokus nok på de muligheder og trusler, som det medfører. Især afgørende er det, at virksomhedens medarbejdere har de rette kompetencer, hvis en virksomhed skal være disruptiv.
9. dec. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Disruption er en radikal teknologisk innovation, som ændrer eller skaber et nyt marked, og næsten hver fjerde virksomhed i en adspurgt undersøgelse har oplevet disruption de sidste fem år, men det betyder ikke, at virksomhederne derfor fokuserer på disruption.  Det viser en analyse foretaget af Dansk Industri. Analysen er baseret på DI’s Virksomhedspanel, som består af 477 medlemsvirksomheder indenfor fremstilling- og servicefaget.

Disruption kan for nogle virksomheder virke som en trussel, som kommer udefra, men hvis virksomheder selv er innovative, kan det give muligheder for nye teknologier og forretningsmodeller, der kan vende op og ned på de markeder, vi kender i dag.

Danske virksomheder ser dog ikke sig selv som værende disruptive indenfor de næste fem år, men derimod forventer de, at udlandske virksomheder kommer til at udgøre en stor trussel i forhold til at udvikle disruptive teknologier.

Disruption kræver ikke kun noget af virksomheden men også noget af virksomhedens medarbejdere. 45 procent af de adspurgte virksomheder mener nemlig, at medarbejderne i nogen grad besidder de kompetencer, der er brug for i forhold til at håndtere de udfordringer, der er ved disruption og i stedet udnytte dem. Det er derfor vigtigt for virksomheder at have medarbejdere, som besidder de rette kompetencer til at håndtere disruption, så virksomheden kan blive konkurrencedygtige og på forkant med udviklingen.

Du kan læse analysen på Dansk Industri. 

Er disruption ved at blive et buzzword uden værdi?
Er disruption ved at blive et buzzword uden værdi?

Disruption: Vi har misset betydningen af begrebet disruption, men smider om os med det og andre flotte buzzwords uden indhold, mener NNIT-direktør Per Kogut.

Læs mere

Deltag i debatten

Nyt om ledelse

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close