19-11-2018 19:04:48

Danske virksomheder forsømmer digitale konkurrencefordele

Fire ud af ti danske produktionsvirksomheder er stadig digitale novicer, konkluderer ny analyse fra Teknologisk Institut. Det er en udfordring, fordi det viser sig, at virksomheder, der anvender digitalisering og data, klarer sig bedre på de internationale markeder.
13. okt. 2015 Af Teknologisk Institut
Digitalisering er et væsentligt element i virksomhedernes produktivitetsvækst.
Digitalisering er et væsentligt element i virksomhedernes produktivitetsvækst.

De produktionsvirksomheder i Danmark, der anvender computere, netværk og sensorer til at udveksle data på kryds og tværs i produktion og salg, får en konkurrencefordel i forhold til udenlandske virksomheder. Men det udnytter fire ud af ti danske virksomheder stadig ikke.   

Det viser en ny analyse foretaget af Teknologisk Institut. Her er 578 direktører for små og mellemstore fremstillingsvirksomheder med produktion i Danmark blevet spurgt om deres brug af digitalisering i produktionsprocessen. Her anvender de virksomheder, der vurderer sig selv som markedsførende på deres eksportmarkeder, alle i høj grad IT-systemer i mange led af deres produktion.

- Digitalisering er et væsentligt element i virksomhedernes produktivitetsvækst. Forudsætningerne for at udnytte de digitale muligheder er gode, da Danmark internationalt er højt placeret, når det gælder digitalisering og automatisering. Men udviklingen står ikke stille og det er vigtigt, at vi bliver ved med at prioritere disse områder fremadrettet, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut.

Gevinsterne ved digitalisering kan være lavere produktionspris, højere kvalitet, hurtigere levering og kundetilpassede løsninger.

Undersøgelsen af de 578 produktionsvirksomheder er foretaget som en del af det nationale projekt, Produktion i Danmarkder har til formål at styrke dansk produktion ved at demonstrere relevante state of the art teknologier for danske virksomheder. Produktion i Danmark varetages af Teknologisk Institut og Force Technology og er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation.

Analysen og originalartiklen kan læses på Teknologisk Institut


Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close