10-12-2018 05:52:10

Driving Technology 2016 fandt i år sted den 24. juni med temaet Mind the gap: Den eksponentielle teknologi breder sig til stadig flere brancher. Salim Ismail fra Singularity University i Californien gav et unikt indblik i fremtiden og fire fremtrædende danske virksomheder forholdt sig til disruption.

DareDisrupt: ”For os er disruption skabelse og ikke ødelæggelse”

For mange virksomheder anses disruption som ødelæggende, men det skal i stedet ses som skabelse, mener Märtha Rehnberg fra Daredisrupt. Hør hende fortælle om, hvordan man strategisk kan arbejde med disruption.
25. jul. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Märtha Rehnberg arbejder til dagligt med disruption i hendes erhverv som associeret partner hos DareDisrupt. DareDisrupt ser på, hvordan man som virksomhed strategisk kan arbejde med disruption, og hvordan virksomheden selv kan disrupte. Disruption for dem er skabelse og ikke noget som ødelæggende.

Til Driving Technology 2016 fortalte hun om, at disruption handler om at skabe et nyt produkt for en ny kunde, som skaber et nyt marked, og som kan give ny værdi.

Hos Daredisrupt arbejder de både med kunder indenfor den private og offentlige sektor, hvor de giver deres strategiske synspunkt i forhold til disruption. Samtidig prøver de at inspirere og sætte fokus på disruption og forskellige måder at anskue det på. Uber kan, ifølge Märtha Renhberg, ses som en disruption alt efter, hvordan man anskuer det.  

”Uber er ikke en disruption, hvis man blot ser det i forhold til taxabranchen, hvor det bare er et produkt, som er blevet gjort bedre. I stedet skal man se det som en teknologi, der har haft betydning for behovet for at eje en bil og er derfor i stedet en disruption for selve bilbranchen” forklarer hun.

For Märtha Rehnberg som professionel, er hun ikke bange for at hendes erhverv bliver disruptet.

”Jeg er ikke bange for at blive disruptet, da jeg som professionel repræsenterer Daredisrupt, og jeg kan derfor ikke selv blive disruptet. I stedet gælder det som virksomhed blot hele tiden at bevæge sig fra et problem til et andet. Når problemet er blevet løst, så finder man et andet, og på den måde søger man for ikke at blive disruptet,” siger hun.

Du kan høre mere om, hvilke forskellige strategiske måder man kan arbejde med disruption på i videoen ovenover.

LEO Innovation Lab: ”Vi vil være på forkant med disruption”
LEO Innovation Lab: ”Vi vil være på forkant med disruption”

Hør Kristian Hart-Hansen, CEO hos LEO Innovation Lab, fortælle om, hvordan de som medicnalvirksomhed prøver at være på forkant med disruption

Læs mere
Mobilelife: ”Vi skal imødegå truslen om disruption”
Mobilelife: ”Vi skal imødegå truslen om disruption”

Hvilke trusler findes der i finanssektoren i forhold til disruption? Hør Thomas Rosendahl fra MobileLife fortælle om dette, samt hvordan Danske Bank håndterer disruption.

Læs mere

Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close