21-09-2018 08:30:28

De skjulte potentialer i fremtidens drift af biomasseanlæg

Hvordan forbedrer man driften af biofyrede anlæg i fremtiden? Dette har FORCE Technology set nærmere på, og de har fundet de skjulte potentialer, som skal sikre fremtidens drift af biomasseanlæggene.
6. maj. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Der er flere udfordringer, som skal løses for at sikre fremtidens drift af biomasseanlæggene.
Der er flere udfordringer, som skal løses for at sikre fremtidens drift af biomasseanlæggene.

Søren Klinggaard & Jesper Cramer fra FORCE Technology holdte oplæg til Dansk Træpillekonference 2015, hvor de fortalte om de skjulte potentialer i fremtidens drift af biomasseanlæg.

Hvis man for fremtiden skal sikre bedre biofyrede anlæg, kan man anvende forskellige teknologier, som kan forbedre driften.

En af de ting, der kan sikre en bedre drift, er en reducering af korrosionen i anlæggene. Korrosion er en utilsigtet nedbrydning af metaller ved påvirkning af luft og vand. Hvis korrosionen optimeres vil det samtidig skabe en bedre energiudnyttelse, forlængelse af levetiden og mindske vedligeholdes omkostningerne. Korrosionen sker blandt andet i indfødningssystemet og i områder med både høje og lave temperaturer.

Men hvordan kan disse korrosioner mindskes? Dette kan gøres ved hjælp af en ny korrosionssonde, som kan installeres i kedlen uden de store ombygninger. Sonden giver muligheder for at simulere forskellige temperatur niveauer og kan luftkøle.

Udover reducering af korrosioner kan andre potentielle teknologier sikre bedre drift af biomasseanlæggene i fremtiden. Det er blandt andet vision-baseret overvågning og styring af forbrændingen, som kan skabe bedre drift. 

Et kamerasystem, der kan skabe en online billedanalyse, der kan tilpasses og monteres på alle ristefyrede forbrændingsanlæg (biomasse eller affald), kan give vigtig information om anlæggets drift og ydeevne. Man får muligheden for at styre forbrændingen mere præcist og derved optimere anlæggets performance.

Hvis du vil høre mere om, hvilke teknologier der kan forbedre driften af biomasseanlæggene, holder Jesper Cramer oplæg til konferencen  "Challenges in biomass combustion". 

Du kan læse mere om de skjulte potenitaler i fremtiden drift af biomasseanlæg i præsentationen.  


Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close