11-12-2018 00:01:20

Den digitale udvikling i Danmark er under hårdt pres

Danmark har før i tiden været blandt toppen, når det kommer til udvikling og digital innovation. Men sådan er det ikke længere. Årsagen skal findes i den offentlige sektor, ifølge en rapport fra brancheforeningen IT-Branchen.
22. mar. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Danmark er ikke længere i førerposition, når det gælder digital udvikling.
Danmark er ikke længere i førerposition, når det gælder digital udvikling.

Den offentlige sektor truer Danmarks digitale førerposition, sådan lyder det i en rapport fra brancheforeningen IT-Branchen. Den offentlige sektor er ikke god nok til at høste fordelene ved høj digital udvikling. Det skriver Mandagmorgen. 

Den offentlige sektor er for dårlig til at satse på nye digitale muligheder og IT-investeringer. Den offentlige sektor skal derfor turde satse på langt mere innovative digitale løsninger, som både kan hjælp IT-virksomhederne i Danmark, men også hele samfundet.

Det er dog ikke kun den offentlige sektor, som er skyld i, at Danmark ikke længere er i eliten inden for digital udvikling. Den private sektor er heller ikke ambitiøs nok, når det gælder digital omstilling. I stedet satser en tredjedel af virksomhederne i stedet på den mest basale digitalisering.  

En lang række statistikker viser også, at Danmark er på vej ned på rangliste, når det omhandler digital innovation. I en analyse fra Verdens Økonomiske Forum ligger Danmark på en 45.plads, når der skal udvikles nye digitale løsninger, hvorimod vores naboer i Sverige placerer sig i top 10. 

Når det kommer til IT-parthed rangerer Danmark sig som verdens 15. meste IT-parate land. Det lyder måske ikke som en dårlig placering, men det skal ses i forhold til, at Danmark lå helt i toppen for blot seks år siden, og at det sidenhen er gået ned ad bakke. 

Du kan læse mere om, hvor Danmark placerer sig i de andre statistikker i forhold til digital udvikling på Mandagmorgen.


Deltag i debatten

Design og Innovation

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close