23-10-2018 05:24:26

Den næste wearable teknologi kan blive din hud

Wearable teknologien har skabt små enheder såsom ure eller smykker, som er nemme at bære og ikke fylder særlig meget. Det nyeste inden for wearable teknologien er en integreret wearable skærm på din hud
14. jul. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Kunstig elektronisk hud også kaldet e-hud kan snart gøre det muligt at få en indbygget wearable på kroppen. E-hud består af forskellige elektroniske komponenter såsom fleksible transistorer, organisk lysdioder, sensorer og organiske solceller, der er forbundet med hinanden i strækbare tråde.

Forskere er nemlig i gang med at udvikle fleksible og bøjelige elektroniske kredsløb, som kan anvendes direkte på huden. Det gør huden til din egen wearable skærm. Det skriver SingularityHUB.

Den mest simple version af wearable teknologien er en elektrisk tatovering. I 2004 afslørede forskere i USA og Japan et tryksensorisk kredsløb, som var fremstillet af forbehandlet silicium, der kunne anvendes på underarmen. Metoden var dog ikke elastisk nok, da der i stedet skulle anvendes et organisk materiale i stedet for silicium, da det er for stift et materiale i forhold til, hvor fleksibel og elastisk huden er.

Wearables på huden har også ført til opfindelsen af ​​bøjelige skærme. Her har virksomheden Cicret prøvet at lave huden om til en touchscreen, som bruger sensorer og en projektor i stedet for en skærm. Det er dog ikke helt lykkedes nogle virksomheder at slå igennem med e-hud. Problemet med organisk elektronik er nemlig i øjeblikket, at det ikke helt pålidelige og giver relativt dårlig elektronisk ydeevne.

Det skyldes blandt andet, at ligesom med ægte hud, så udvikler e-hud også rynker. Det gør, at kredsløbenes lag går fra hinanden, og de mislykkedes. Samtidig er atomerne i det organiske materialer mere kaotisk organiseret, end hos det uorganiske materialer, som anvendes i almindeligt elektronik. Det betyder, at elektronerne bevæger sig 1.000 gange langsommere i det organiske materialer, så det der fremstilles med organisk materiale vil fungere meget langsommere.

Det andet store problem er, hvordan man integrerer e-hud på kroppen, så den ikke skaber medicinske problemer i forhold til nervesystemet. Samtidig er organiske materialer kulstof-baseret, hvilket betyder, at det let kan passere gennem celler, hvilket kan føre til inflammation. Disse problemer skal dog først løses før, at vi ser wearables integreret på huden.

Wearables kan vurdere humøret hos folk med depression
Wearables kan vurdere humøret hos folk med depression

Wearables der bruges til at vurdere humøret hos folk med depression foretager korrekte målingerne, viser et studie fra DTU. Dog er wearables ikke altid pålidelige, og kan fx ikke bruges til at vu ...

Læs mere
Wearables: A New Medium for Marketers
Wearables: A New Medium for Marketers

Sponsoreret: As the wearables market continues to evolve, there is much speculation about where this is heading and whether brands should be thinking about implementing this technology into their strategies now.

Læs mere
Hvordan designer man antenner til wearables?
Hvordan designer man antenner til wearables?

Wearables-revolutionen er her, og vi køber smartwatches, sko med GPS og smykker der tracker din sundhed. Det stiller store krav til de små trådløse antenner, der skal koble alle de små dimser til ...

Læs mere
Wearables - Future Talks 2016
Wearables - Future Talks 2016

Wearables er blevet en populær teknologi og kan bruges både til at tracke din søvn og dine skridt, og det nyeste inden for wearables er rigtige smykker koblet med teknologi.

Læs mere

Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close