15-10-2018 18:03:42

Der bliver investeret mere i kunstig intelligens end nogensinde før

Kunstig intelligens: Store virksomheder som Google, IBM, Twitter og Apple køber AI-startups som aldrig før.
11. jul. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Der bliver investeret mere i kunstig intelligens end nogensinde før

Følger du det gamle udtryk “Follow the money”, bliver det tydeligt, hvor der sker noget i it-branchen i disse år. Startups, der beskæftiger sig med at udvikle kunstig intelligens, bliver opkøbt i stor stil, skriver CB Insights, der overvåger venturekapital-markedet.

Ifølge CB Insights er mere end 140 virksomheder der beskæftiger sig med at udvikle kunstig intelligens, blevet købt i løbet af de sidste 5 år. 30 af disse virksomheder er store spillere, og alene i første halvdel af 2016 har der været 5 store handler. Ikke overraskende er det store spillere som Google, IBM, Intel, Twitter, Apple og Yahoo, der fører an i oprustningen, og især Google fører an med 9 store opkøb af virksomheder.

Med på listen over de store handler er blandt andet Googles køb af britiske DeepMind Technologies for 600 millioner dollars i 2014. Siden har Google investeret massivt i firmaet, og det store offentlige gennembrud kom tidligere på året, da algoritmen AlphaGo slog verdensmesteren i brætspillet Go.

Også Twitter har oprustet på kunstig intelligens-fronten med fire store opkøb. Senest med opkøbet af det britiske firma Magic Pony, der specialiserer sig i video og billede-genkendelse.

Se hele CB Insights liste over opkøb af virksomheder.

Læs alle Universes artikler om kunstig intelligens.


Deltag i debatten

luk
close