14-12-2018 20:57:45

Dine kørselsdata kan give dig en billigere forsikring

Forsikringselskaberne har nu muligheden for at se dine kørselsdata, og til gengæld vil du kunne få en billigere forsikring. Det er TeliaSonera, som vil digitalisere din bil til en 'connected car'.
27. nov. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Fra en app på din smartphone vil du via Sense fx kunne se, hvornår din bil trænger til et nyt batteri.
Fra en app på din smartphone vil du via Sense fx kunne se, hvornår din bil trænger til et nyt batteri.

Det er nu muligt at digitalisere bilmodeller tilbage fra 2001 ved hjælp ny anordning kaldet Sense. Det er tele-virksomheden TeliaSonera, der står bag digitaliseringen, og de vil gøre din bil til en Tesla-konkurrent ved at koble din bil op på nettet, som lægger kørselsdata i skyen.

Hvis du som bilejer vil lære at køre mere miljøvenligt, se hvornår din bil trænger til et nyt batteri eller få forslag til vedligeholdelse af bilen, så er det nu muligt ved hjælp fra en lille boks med indbygget simkort til ODB II-port, hvor data om din kørsel og bilens tilstand bliver stremaet til skyen, og dataene bliver tilgængelige via en mobil-app. Dataene skal så kunne ses fra en mobil-app,

Det er dog ikke helt gratis for bilejeren, da man betaler med sine data, men til gengæld får man ydelser tilbage i form af billigere forsikringer. Forsikringsselskabet får nemlig indblik i bilejerens kørselsadfærd, og man kan få rabat på bilforsikringen alt efter, hvor god en bilist man er. De vil nemlig kunne se, om man overholde hastighedsgrænserne. 

Det er dog ikke noget nyt, at man kan lave biler om til ’connected cars’. Voyo og Vinli har allerede lavet noget lignende til deres egne modeller, men det nye ved Sense er, at tredjeparter kan integrere med platformen og få tilbudt forskellige tjeneste.

Du kan læse mere om Sense, og hvad forsikringsselskaberne indblik i dine data vil betyde for din bilforsikring i originalartiklen på Version2.  

Hvad bliver dine bildata brugt til? 

Du kan læse mere om, hvad dine bildata kan blive brugt til på Version2.

Du kan blandt andet læse om, hvordan dine bildata er til salg, og at intet kan gøre eller at Amerikanske lovgivere vil straffe bilproducenter for manglende privacy-politik.

 


Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close