18-10-2018 22:44:24

IDA slog dørene op til årets tech event, Technomania, 4. og 5. oktober 2017 på hi messen i Herning.

Disruption blev vendepunkt for Thürmer Tools

Produktionsvirksomheden Thürmer Tools disruptede sig selv, og det betød blandt andet afskedigelse af hele bestyrelsen, men også en begyndelse for deres nystartet virksomhed TwentySeven med speciale i 3D-printet værktøjer, og som skal blive til en Spotify for tools.
23. jun. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

”Festen var ved at slutte, og der var ikke flere penge tilbage. Der skulle ske noget.” Sådan beskriver Erick Thürmer situationen, før han disruptede den 118-årige produktionsvirksomheden Thürmer Tools.  

”Hvis du ikke disrupter dig selv, kommer der nogen og gør det. Disruption-tilhængernes fremmeste mantra er blevet fremsagt igen og igen de seneste år, men som så meget andet i livet, er det lettere sagt end gjort,” sagde Erick Thürmer, der er direktør for Thürmer Tools, tilbage i januar, da han i forbindelse med Industri 4.0 talte med IDA Universe

Erick Thürmer er oldebarn af Thürmer Tools’ grundlægger, Fritz C. Thürmer, der opfandt og patenterede gevindet i 1898. Virksomheden er gået i arv i fire generationer, men den var i stilstand, og der skulle ske noget drastisk for, at den skulle overleve.  

Erick Thürmer udskiftede derfor hele bestyrelsen samt fyrede en fjerdel af de oprindelige ansatte, da virksomhedens transition krævende anderledes arbejdsgange, end de forhenværende. Virksomheden havde blandt andet ikke taget nogen patent i 118 år, hvorimod hans oldefar havde taget 49 patenter. Samtidig fyrede han også sig selv som direktør.

I stedet blev han direktør for en ny virksomhed inden for Thürmer Tools, kaldet TwentySeven. Twentyseven beskæftiger sig med 3D-print i alle former, men også 4D-print og skal være mere end blot en værktøjsproducent. Virksomheden skal i stedet være en slags Spotify for tools.

”Vi tror på, at om 15 år fra nu, så producerer vi ikke noget mere. Så er vi en digital platform som Spotify. Vi bliver i virkeligheden en “Spotify for tools”. Og det vil sige, at virksomhederne, grossisterne - hvis de stadig er her - i hvert fald end-userne har egne printere og printer fra vores videndatabase. Men det gør jo ikke, at vi stopper med værktøj, nu går vi ind i alt,” siger Erick Thürmer.

Efter, at Thürmer Tools blev disruptet, har de blandt andet etableret et samarbejde om at levere 3D-pintet værktøj til verdens førende private rumfartprojekt SpaceX, som Tesla-ejeren Elon Musk står i spidsen for. Derudover har TwentySeven taget patent på 3D-printede kølekanaler i skærende værktøjer. En patent, der er vurderet til vurderet til 200 mio. kr. af Dansk Industri.

På Technomania kan du møde Erick Thürmer, som vil holde oplæg om at disrupte værktøjsbranchen samt fortælle mere om den nye virksomhed TwentySeven.

“Vi var der, hvor festen var ved at være slut. Der var ikke flere penge«
“Vi var der, hvor festen var ved at være slut. Der var ikke flere penge«

Den traditionsrige familievirksomhed Thürmer Tools stod på afgrundens rand. Hør hvordan en klassisk produktionsvirksomhed forsøger at genopfinde sig selv som en digital virksomhed med fokus på 3D- ...

Læs mere
Dansk 3D-printet specialværktøj udfordrer branchen
Dansk 3D-printet specialværktøj udfordrer branchen

Ingeniøren: Med et ønske om at skabe fornyelse i værktøjsbranchen, udnyttede virksomheden Thürmer Tools det teknologiske kvantespring, og er i dag blevet en af de førende inden for 3D-printet specialværktøj.

Læs mere
3D-print - betydning og indvirkning på fremtidens arbejdsforhold
3D-print - betydning og indvirkning på fremtidens arbejdsforhold

Podcast: Lyt med, når IDA sætter fokus på 3D-print-teknologi. Vi besøger Erick Thürmer, som ejer Thürmer Tools - en industrivirksomhed, som vil være et nyt ‘Spotify for Tools’. Hør også David Bue Pedersen, ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close