18-08-2018 04:42:27

Disse typer vil præge fremtidens arbejdsmarked

Mennesker, der er gode til at navigere på et uforudsigeligt arbejdsmarked og de selvstændige. Det er to typer, der vil kunne boltre sig på fremtidens arbejdsmarked, siger en karriereudvikler og en fremtidsforsker.
16. apr. 2018 Af Charlotte Holst - journalist, IDA
<p><span>- Evnen til at omstille sig bliver ikke mindre relevant i fremtiden, siger fremtidsforsker, Simon Fuglsang Østergaard. </span></p>

- Evnen til at omstille sig bliver ikke mindre relevant i fremtiden, siger fremtidsforsker, Simon Fuglsang Østergaard. 

”Den teknologiske udvikling er en ekstremt stærk driver og nok den, der vil have den største forandringskraft på fremtidens arbejdsmarked.”

Sådan siger fremtidsforsker Simon Fuglsang Østergaard i en IDA-podcast om fremtidens arbejdsmarked.

”Vi taler jo ikke længere om, at det er fabriksarbejdere, der bliver overtaget af en robot. Også vidensarbejdere bliver “truet” af kæmpe fremskridt inden for kunstig intelligens. Der er en masse frembrusende teknologier, som ændrer den måde vi tænker arbejdsmarked på - også for højtuddannede,” siger han.

’Omstillingsparathed’ har gennem nogle år været en eftertragtet egenskab. Og evnen til at omstille sig bliver ikke mindre relevant i fremtiden, mener Simon Fuglsang Østergaard.

”Kan man følge med udviklingen eller ryger man simpelthen af? Og hvis ens job bliver overtaget, er man så i stand til at skifte karrierespor eller uddanne sig i en anden retning?”

Ukendte kompetencer

Fremtidsforskeren peger på, at vi vil se et skifte fra det, han kalder ’just in case-learning’ til ’just in time-learning’. Man skal altså så at sige lære at lære:

”Du skal måske over i et andet karrierespor, og så handler det om at kunne lære det, du har brug for lige der. Så hjælper det ikke, at man har lært noget for 20 år siden, som måske kan være relevant. Kompetencer bliver jo forældede, inden man overhovedet har lært dem nogle gange,” siger han.

Råd og hjælp til freelancere og selvstændige

IDA tilbyder rådgivning, arrangementer og viden til dig, som er i færd med at skabe dit eget job eller virksomhed.

World Economic Forum har peget på, at vi ikke kender til en tredjedel af de kompetencer, vi får brug for inden for de nærmeste år.

Fra opgave til opgave

Den hurtige udskiftning af relevante kompetencer og uforudsigeligheden vil medføre en mere fragmenteret tilknytning til arbejdsmarkedet. Og som selvstændig bliver det lettere at byde ind på opgaver. Arbejdsgiverne får brug for at kunne trække på arbejdskraft, når behovet er der, og rammerne til at kunne byde ind på opgaver ad-hoc er gode.

”Teknologien er med til at ruste den enkelte til at udbyde sin arbejdskraft, hvor man agerer konsulent for forskellige virksomheder, der sidder med et behov for nogle meget specialiserede kompetencer,” siger Simon Fuglsang Østergaard.

Faglighed og det sjove

Ifølge karriererådgiver hos IDA Morten Esmann er især unge tiltrukket af et arbejdsliv som selvstændige. De har dog vidt forskellige udgangspunkter og forudsætninger:

”Nogle kalder sig fødte iværksættere. De er nærmest ligeglade med produktet, men synes bare det er fedt at skabe noget. De kører på mavefornemmelsen og siger, det ligger i generne.”

Men det er de færreste, der hører til i den gruppe, pointerer Morten Esmann.

”For alle os andre, som ikke har det sådan, handler det om at lave et kryds af to forskellige ting: Hvilke konkrete faglige opgaver er jeg dygtig til at udføre, kombineret med ting, jeg tidligere har lavet, som jeg syntes var sjovt, og som gav mig energi.”

Freelance-fordele – også som ansat

Morten Esmann peger på, at man med en kombination af dygtighed og lyst har et stærkt udgangspunkt for at komme langt. Både som selvstændig og ansat.

”Det der gør, at når jeg kører på arbejde om morgenen, så har jeg armene over hovedet, fordi det bliver en god dag. Lige dér … der ligger guldet jo i forhold til at drive egen virksomhed ikke,” siger han.

Det interessante er, at der faktisk også – på fremtidens arbejdsmarked - bliver bedre mulighed for at ramme den unikke kombination af at blive fagligt udfordret og samtidig føle sig fri.

”Vi ser færre og færre rutineopgaver, hvor vi laver det samme dag ud og dag ind, måned efter måned, år efter år. Den udvikling, mange stræber efter som selvstændige og den frihed der er i forhold til, hvad man laver, hvornår og hvordan man gør det, det kan man i endnu højere grad gøre i ansættelser i fremtiden.”

Ny freelance-portal med opgaver til IDA-medlemmer
Ny freelance-portal med opgaver til IDA-medlemmer

Udviklingen på arbejdsmarkedet går i retning af, at flere arbejder som selvstændige og freelancere – på fuld- eller deltid. På den baggrund har IDA og Mediehuset Ingeniøren skabt en ny freelance-i ...

Læs mere
Digitale tjenester byder sig til for freelanceingeniører
Digitale tjenester byder sig til for freelanceingeniører

Digitale arbejdsplatforme: Er du freelanceingeniør, eller overvejer du at blive det? Så er der efterhånden flere bejlere til dig i form af digitale arbejdsplatforme og tjenester, men de er dybt uenige om, hvordan sådan en t ...

Læs mere
Digitale arbejdsplatforme: Fremtidens fleksible arbejdsmarked eller et ‘race to the bottom’?
Digitale arbejdsplatforme: Fremtidens fleksible arbejdsmarked eller et ‘race to the bottom’?

Digitale arbejdsplatforme: Digitale arbejdsplatforme tilfører arbejdsmarkedet fleksibilitet, men efterlader også potentielle udfordringer for arbejdsmarkedet. Og hvis ikke de traditionelle aktører laver gode modeller for pl ...

Læs mere
Når din chef bliver en app og din kollega en robot
Når din chef bliver en app og din kollega en robot

Fremtidens arbejdsmarked foregår på en app, og alt hvad der hedder robotter og kunstig intelligens kommer til at eksplodere. Men det er en god ting, mener forfatteren bag Kunstige kolleger

Læs mere

Deltag i debatten

Jobfinder - Freelanceopgaver

luk
close