14-12-2018 20:40:01

Dit LinkedIn-foto er dit markedsføringsværktøj

Dit LinkedIn-foto skal være professionelt, vellignende og taget til lejligheden. Sæt aldrig feriebilledet med drinks eller fotoet fra et cykelløb – du skal fremstå professionel, som du gør arbejdsmæssigt, lyder rådet fra karriererådgiver og LinkedIn-ekspert i IDA Lise Dan.
16. dec. 2016 Af IDA Learning

Dit LinkedIn-foto – dit ansigt – er dit første markedsføringsværktøj af dig selv som arbejdskraft. Viser du et vellignende og professionelt og imødekommende billede af dig selv, så viser du også, at du lægger engagement i dit arbejde.

”De fleste ved jo, at de ikke skal lægge feriebilledet med blomst i håret og drinks i hånden på LinkedIn, som er et professionelt socialt medie. Så væk med sommertøj og klipklapper og klatrebilledet. Jeg vil godt understrege, at LinkedIn er et socialt forretningsnetværk. Derfor skal læseren møde et professionelt billede af ansigtet – et godt portrætfoto,” siger karriererådgiver og LinkedIn-ekspert i IDA Lise Dan.

Dresscode skal matche

Hvis man på billedet ser noget af tøjet, skal dresscoden passe til de cirkler, som du bevæger dig i arbejdsmæssigt. Du skal på billedet se ud, som om du var på arbejde.

”Billedet skal først og fremmest møde læseren. Det kræver det rigtige lys og en høj opløsning i billedkvaliteten. Derfor anbefaler vi oftest at bruge penge på en professionel fotograf, som tager et billede præcist til lejligheden,” siger Lise Dan.

Fotoet skal passe til din autoritet

Du skal tænke på, at billedet skal være imødekommende, så du skal se venlig og imødekommende ud. Det behøver ikke være det store tandpastasmil. Bare du også smiler med øjnene.

Du skal også tænke på, at fotoet på LinkedIn skal passe til din autoritet.

”Udstråler du autoritet som leder, hvis du er ved at flække af grin? Farver på tøjet kan også signalere forskellige stemninger, så du skal også lige tænke over, hvad du har på den dag, du skal fotograferes i forhold til, hvad du gerne vil signalere,” siger Lise Dan.

Husk fotoet skal være vellignende

Det er også vigtigt, at fotoet er vellignende. Så har du skiftet frisure fra kort til langt hår eller omvendt, eller fra hvidt til knaldrødt eller tabt dig 20 kilo, så er det nok en idé at få skiftet billedet.

”Går du til daglig med briller, så skal du også have briller på dit profilbillede. Og så synes jeg også, at du skal rette dig op på billedet, så du ser ud til at have en sund holdning,” siger Lise Dan.

Du kan google dig frem til en god portrætfotograf i dit område – eller måske er der ligefrem en, der har specialiseret sig i erhvervsfoto.

Eksempler 

Kathrine Gleerup

Karriererådgiver for studerende i IDA Kathrine Gleerup Troels-Smith bruger på LinkedIn et foto, der har en forkert lyssætning og er lidt uskarpt – og det er tydeligt, at billedet ikke er taget af en professionel fotograf. Mange anbefaler også et farvefoto, da LinkedIns farver er gråblå og derfor bliver et sort/hvidt billede lidt blegt at se på.

Lise Dan 

Karriererådgiver og LinkedIn-ekspert Lise Dan fra IDA bruger et professionelt og vellignende foto på sin LinkedIn-profil. Forretningsforbindelser og IDA-medlemmer vil med det samme kunne genkende hende, når de møder hende.

Jeanette Svendsen

Karriererådgiver i IDA Jeanette Svendsen har også et professionelt profilbillede, hvor hun smiler med lukket mund og møder modtageren med et smil i øjnene. Hun ser modtageren i øjnene og er imødekommende.

10 gode råd til din LinkedIn-profil
10 gode råd til din LinkedIn-profil

Din LinkedIn-profil er dit brand - og et vigtigt redskab til opbygning af netværk, til at skabe synlighed over for potentielle kunder eller samarbejdspartnere og ikke mindst til jobsøgning.

Læs mere
DONG jagter kandidater på LinkedIn
DONG jagter kandidater på LinkedIn

DONG Energy bruger LinkedIn aktivt i rekrutteringsprocessen. En stor del af virksomhedens opslåede job lægges op på LinkedIn, som også bruges til baggrundstjek, og når DONG Energy jagter bestemte ...

Læs mere
Skal jeg skrive på LinkedIn, at jeg er fyret?
Skal jeg skrive på LinkedIn, at jeg er fyret?

JA! er svaret fra karriererådgiver i IDA Lise Dan. For mange job bliver besat via netværk – og netværket kan ikke hjælpe dig, hvis de ikke ved, at du er jobsøgende.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close