19-11-2018 23:55:24

Droner og kunstig intelligens skal løfte Japans byggebranche

Byggeri: Japans regering har søsat en kampagne, der skal forbedre produktiviteten i landets byggebranche med 20 procent i 2025. Midlerne er kunstig intelligens og droner.
14. sep. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Droner og kunstig intelligens skal løfte Japans byggebranche

Mens andre brancher hvert eneste år øger produktiviteten, har byggebranchen ligget på samme produktivitetsforbedring som lige efter 2. verdenskrig. Sådan er det i Danmark - og sådan er det i det meste af verden. I Japan har regeringen lanceret en plan, der skal øge produktiviteten via droner og kunstig intelligens. Planen, der blev fremlagt tidligere på ugen, skal ifølge premierminister Shinzo Abe være med til at gøre op med branchens rygte som “beskidt, krævende og farlig”.

"Vi vil sætte fokus på de hindringer, der besværliggør brugen af teknologiske nyskabelser i folks liv og samfundet, og vi vil fortsætte med at lave reformer," sagde Abe på mødet.

Helt konkret forestiller regeringen sig, at droner fx skal bruges til krævende overvågningsopgaver. Kunstig intelligens skal blandt andet bruges i maskiner, så de i fremtiden ikke længere kræver manuel betjent, men kan løse opgaver selv.

Japans befolkning bliver mindre, og derfor er der færre ansatte i branchen til at betjene maskinerne og i det hele taget løse opgaver i byggeriet.

Læs mere om brugen af droner og kunstig i intelligens i Japan


Deltag i debatten

luk
close