23-09-2018 09:02:32

Droner skal levere medicin i Rwanda

Til juli vil droner i Rwanda redde liv. Dronerne vil kunne levere livsnødvendig medicin til klinikkerne inden for 15-45 minutter, hvilket førhen har været umuligt grundet dårlige vejtilstande i landet.
22. jun. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Start-up virksomheden Zipline International, vil redde liv i Rwanda, der er en selvstændig republik i Centralafrika, ved hjælp fra droner. De skal levere medicinske forsyninger såsom blod, vacciner og medicin til klinikkerne i landet. 

De fly lignende droner, kaldet Zip, vil blive taget i brug sidst i juli måned. Zip dronerne skal blandt andet flyve blod til klinikker i Rwanda, der er plaget af dårlige veje. Her kan dronerne redde liv, hvis der er brug for blod til fx en kvinde, der har mistet det under en fødsel. Det vil nemlig kun tage 15-45 minutter at levere blod ud til klinikken, hvorimod det kan tage fire timer med almindelig transport. 

“We’ve been trying to solve this problem for 50 years, using traditional forms of technology like trucks and motorcycles in environments that don’t have the necessary infrastructure for those vehicles to work,” siger Keller Rinaudo, grundlægger af Ziplines, til Fast.Co.Exist.  

Medarbejderne på klinikkerne kan let bestille medicinske forsyninger via sms. Derefter vil en Zip drone inden for få minutter vil blive sendt afsted med 100 km/t uden nogen former for pilot. Zip dronen er styret af en GPS, der guider Zip til det lokale leveringssted. De medicinske forsyninger vil lande, når zip ankommer til destinationen, ved hjælp af en faldskærm.

Zipline vil her til juli åbne op for en base med 15 droner, som dækker halvdelen af Rwanda, og de regner med, at dronerne skal kunne flyve 150 flyvninger hver dag. Zipline har planer om at åbne den anden base i 2017, som vil dække den anden halvdel af Rwanda.

Du kan læse mere om Zipline og droneleveringerne på Fast.Co.Exist.

Hvad kan droner bruges til?
Hvad kan droner bruges til?

Droneteknologien udvikler sig hastigt og giver stadig nye og flere muligheder. Droner kan blandt andet bruges til at måle havdybde og til at overvåge trafikken. Bliv klogere på dronerne og læs, hv ...

Læs mere
Droner skal sprede mariehøns
Droner skal sprede mariehøns

Skadedyr skal bekæmpes med mariehøns og mider i stedet for pesticider. Syddansk Universitet skal udvikle en økodrone, som kan bekæmpe skadedyr på helt nye måder.

Læs mere
Droner er pivåbne for hackerangreb
Droner er pivåbne for hackerangreb

En dronehacker kan få en drone til at lande eller sågar styrte ned. Dårlig sikkerhed på gør droner til lette mål.

Læs mere
Droner skal hjælpe med at finde landminer
Droner skal hjælpe med at finde landminer

Landminer: Droner bliver nu en del af kampen mod verdens mere end 100 millioner landminer. Teknikken blev testet i sidste uge på Manchester Uniteds stadion, Old Trafford.

Læs mere

Deltag i debatten

Sundhedsteknologi - Nyheder og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close