18-10-2018 07:18:11

Droneteknologien er populær i mediebranchen

I Danmark bliver droneteknologien især benyttet i mediebranchen. Det viser en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut. Dog tøver andre brancher i erhvervslivet stadig med at gøre brug af teknologien.
7. apr. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Flere og flere danske virksomheder tager droneteknologien til sig.
Flere og flere danske virksomheder tager droneteknologien til sig.

Droner bliver stadig mere og mere populære til både professionelt og civilt brug i både Danmark og udlandet. Området er i udvikling, og der blev i 2014 solgt 140.000 droner på verdensplan og det forventes, at antallet vil stige til 1,7 millioner i 2020.

Nordic Drone Games 2016

Den 1. juni 2016 kan du i Odense opleve droner på tæt hold til Nordic Drone Games.

Der vil blive præsenteret droner, inspirerende talere og vilde konkurrencer for alle droneinteresseret.

Tilmeld dig

I Danmark har 294 virksomheder taget droneteknologien til sig, selvom der kun er få droneproducenter i landet. Det viser en undersøgelsen foretaget af Teknologisk Institut, der har kortlagt droner i Danmark.

Det er især i medieproduktion, at dronerne bliver taget i brug. 45 % af alle danske virksomheder, som anvender droner, er medievirksomheder. Dronerne bruges især til at tage foto og videooptagelser.

Også ingeniørvirksomheder og arkitekter bruger dronerne til at afdække geografiske områder, hvilket er det andet største område for virksomheder, som anvender droner.

En af de større virksomheder, som har taget droneteknologien til sig, er blandt andet A.P. Møller Maersk, der har brugt droneteknologien til at levere pakker til tankskibe.

Det internationale markedsanalyse-bureau Frost og Sullivan spår også, at der kommer en tidobling i omsætningen af droneteknologien inden for de kommende 5 år. De forventer, at den globale indtjening på droner vil stige fra 693 millioner til 6,7 milliarder USD. Forudsigelsen for stigningen vil skyldes både udviklingen af droner samt brugen af dem.

Du kan læse hele undersøgelsen i rapport på Teknologisk institut.

Nordic Drone Games
Nordic Drone Games

COME DRONE WITH US! Den 1. juni 2016 blev der afholdt Nordic Drone Games 2016 i Odense. Det var 6 timer med droner, spændende demonstrationer, inspirerende talere og vilde konkurrencer for alle d ...

Læs mere

Har du erfaringer med droner i dit arbejde?

Fremtidsteknologi

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close