18-10-2018 00:51:26

Duer med rygsække skal advare om forurening

Forurening: Forurening er et kæmpe problem i verdens storbyer. Britisk firma vil bruge duer til at overvåge forureningen.
22. mar. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Duer med rygsække skal advare om forurening

10.000 personer dør hvert år af forurening alene i London, og på verdensplan koster dårlig luftkvalitet næsten 7 millioner mennesker livet om året. Nu har det britiske firma Plume Labs oprettet et korps af duer med sensorerer, der holder øje med det øjeblikkelige forureningsniveau, skriver WT Tox.

Plume Labs lever af at overvåge forueningsniveauet i storbyer verden over, og pointen er, at du kan besøge deres website eller app og se, hvor forurenet byen er pt. På den måde kan du løbende følge med i, om det er en god ide at spise udendørs, at dyrke sport udendørs eller at tage sin baby med ud i København eller en af de mange andre byer på kortet. Ligesom du kan sammenligne byers forueningsniveau. Spoiler: Byer som New Delphi, Mumbai og Beijing klarer sig væsentlig dårligere end København.

Ideen til at bruge duer til at overvåge forueningsniveauet kommer fra universitetet King’s College London, men det er en gammel ide at bruge dyr til teste, hvor forurenet en by er.

“Nogle af de første forurenings-tests ved hjælp af dyr blev lavet for 15 år siden i Mexico City, hvor der blev brugt omstrejfende hunde. Ideen var igen at teste, hvordan luftforurening påvirker lungerne og hjertet. Men dette er mig bekendt første gang, at der bliver brugt vilde fugle med sensorer til at give os et billede oppefra af forureningsniveauet i byen,” siger Gary Fuller, der er senior lecturer hos King’s College London.

De første duer med små sensor-rygsække patruljerer allerede nu London, hvor de registrerer nitrogen- og dioxid-niveauet. De indsamlede oplysninger bliver herefter tweetet ud via Twitter-kontoen Pigeon Air Patrol. På længere sigt vil firmaet også rekruttere mennesker, der kan bære firmaets sensor og være med til at registrere forureningsniveauet i London.

Fossilfri fremtid kræver smart integration og omfattende energibesparelser

Dansk energiforsyning skal være fossilfri i 2050. Teknologien har vi, men hvordan føres det ud i praksis? Jo, det kræver blandt andet smart integration og omfattende energirenovering- og effektivi ...

Læs mere
IDA Miljø
IDA Miljø

IDA Miljøs er et socialt og fagligt netværk med fokus på miljøteknik og forureningsbekæmpelse i bred forstand. Vi arbejder tværfagligt og bevæger os også uden for det traditionelle ingeniørområde

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close