19-09-2018 03:47:48

Elon Musk: Vi lever muligvis i en computersimulation

Vi kunne lige så godt befinde os i filmen Matrix, hvor vores verden er konstrueret af computersimulation. I hvert fald, hvis man spørger direktøren for Tesla og SpaceX, Elon Musk. Men er dette virkelig sandt?
24. jun. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Ifølge Elon Musk, så lever vi muligvis i en computersimulation.
Ifølge Elon Musk, så lever vi muligvis i en computersimulation.

Spørgsmålet om, hvorvidt det vi ser er virkeligt eller simuleret, er blevet diskuteret gennem tiden, selv af de gamle filosoffer. Der er dog kommet et ny og anderledes syn på det de seneste par år med udviklingen af kraftfulde computere og kunstig intelligens, som nogle hævder viser, hvor let det er at simulere noget. 

Elon Musk, grundlægger af Tesla og SpaceX, sagde til Code konferencen i Californien, at der kun er en i en milliard chance for, at vi ikke lever i en computersimulation. Vores liv gennemføres næsten helt sikkert inden for en kunstig verden, drevet af kunstig intelligens og kraftdrevne computere, ligesom i Matrix filmen, argumenterer han for. Musk tror, at vi lever i en computersimulation grundet den udvikling, som vi har haft blandt andet inden for kunstig intelligens. 

“We now have photorealistic, 3D simulations with millions of people playing simultaneously and it’s getting better every year. And soon we’ll have virtual reality, we’ll have augmented reality. If you assume any rate of improvement at all, then the games will become indistinguishable from reality, just indistinguishable,” sagde han til konferencen.

Og han håber, at hans gisninger er sande for ellers betyder det, at verden en dag vil nå sin afslutning.

Modargumenter for, at vi ikke lever i en simulering understøttetes blandt andet af ressourcenæssige argumenter. Det er værd at overveje, hvor stor en computerkraft, der er nødvendig for at kunne køre en simulering af vores verden. Et simuleringssystem i en computer, der skulle håndtere vores verden, spås til at skulle være så stor som en bys størrelse for at det kunne være en naturtro simulering af verden og al dens interaktioner. Hvilket gør det usandsynligt.

Samtidig ville vi have oplevet fejlsimuleringer, hvis det var sandt. Det ville være uundgåeligt ikke at opleve fejl i simuleringen, når vi snakker så stor en skala, men vi mennesker har ikke oplevet nogen. Det kunne fx være, at stjerner måske ikke eksisterede, når de sås gennem teleskoper med varierende forstørrelser,  

Du kan læse flere argumenter for, hvorfor vi ikke lever i en computersimulation på SingularityHUB.

Du kan se klippet fra Code konferencen herunder. 

5 karakteristika der har gjort Elon Musk til en fantastisk iværksætter
5 karakteristika der har gjort Elon Musk til en fantastisk iværksætter

Iværksætteri: Hvad driver entreprenøren Elon Musk, og hvorfor lykkes han med de fleste af sine ambitiøse projekter? Vi har samlet fem af Musks kendetegn, der gør ham til den innovator, han er.

Læs mere
Hyperloop - er Elon Musks vision et seriøst bud på fremtidens transport?
Hyperloop - er Elon Musks vision et seriøst bud på fremtidens transport?

Transport: I 2013 fremlagde entreprenøren Elon Musk sit bud på fremtidens transport - det såkaldte Hyperloop. Men hvad er Musks Hyperloop? Og er det ren vision eller et seriøst bud på en konkurrent til flybr ...

Læs mere
Elon Musk: Autopilot giver allerede nu 50 procent mindre risiko for uheld
Elon Musk: Autopilot giver allerede nu 50 procent mindre risiko for uheld

Selvkørende biler: Ifølge Tesla-direktøren Elon Musk er firmaets Autopilot allerede så skarp, at sandsynligheden for at køre galt er halveret. Det er et vigtigt skridt i forhold til ambitionen om at have selvkørende ...

Læs mere

Tror du, at vi lever i en computersimulation?

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close