18-10-2018 00:53:18

Er manglen på blockchain-talenter ved at blive et problem?

Blockchain: Blockchain-teknologien er blevet kaldt den mest interessante brug af it siden internettet blev skabt. Men det er svært at finde dygtige it-folk med forståelse for teknologien bag bitcoin.
3. mar. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Der har været rigtig megen snak om blockchain de seneste år. Teknologien er blevet kaldt alt fra “den mest revolutionerende og disruptive teknologi, vi har set i årtier” til det hotteste siden internettet og fundamentet til alt fra smart contracts, autonome organisationer etc.

Men selvom de fleste store it-firmaer i dag har øjnene rettet mod blockchain og er i gang med at skabe de første erfaringer, er det stadig en teknologi, som en begrænset masse mennesker beskæftiger sig med. Blandt andet fordi talentmassen stadig er begrænset.

Manglen på blockchain-talenter var højt på agendaen på DTCC Fintech Symposium 2017 tidligere på ugen, rapporterer Coindesk. Mediet, der følger kryptovalutater som bitcoin og teknologierne bag tæt, citerer blandt andet Brian Behlendorf, der er administrerende direktør for det Linux Foundation-anførte projekt Hyperledger for at sige, at “Rekrutteringen er svær”.

Og Hyperledger er endda en stor spiller inden for blockchain. Projektet er en open source-platform, som blandt andet arbejder på at udvikle åbne protokoller og standarder ved at skabe et framework, og blandt medlemmerne er blandt andre store it-firmaer som IBM, Intel, Cisco, Fujitsu, Hitachi og finansielle institutioner som J.P. Morgan, Wells Fargo mm. Men det er stadig svært at finde kvalificerede it-folk med forståelse for blockchain.

Coindesk har lavet en sammentælling af talentmassen, og ifølge mediet er der kun fire firmaer, som arbejder med rent teknisk at skabe blockchains, som har mere end 100 ansatte. Og samlet for de 10 største blockchain-firmaer, er der under 600 ansatte.

Samme konklusion kommer Finextra, som er et medie, der skriver om finansiel teknologi, også til. I en artikel fra starten af februar beskriver de en undersøgelse, hvor 70 procent af de finansielle virksomheder, der er blevet spurgt, har svaret, at de mener, at der er en “seriøs mangel på talenter”.

Læs hele historien på Coindesk
Og hos Finextra

Blockchain
Blockchain

Blockchain bliver af de mest optimistiske beskrevet som teknologien med størst potentiale for at ændre vores hverdag siden internettet. Men hvad bliver teknologien brugt til allerede nu, og hvor ...

Læs mere
Fremtidsupdate #12: Blockchain (og bitcoin) - hvilke muligheder byder fremtiden på
Fremtidsupdate #12: Blockchain (og bitcoin) - hvilke muligheder byder fremtiden på

Fremtidsupdate har Martin von Haller Grønbæk, advokat og partner i Bird & Bird, i studiet til et kig ind i fremtiden for blockchain. Martin har 20 års erfaring med startup, emerging technologies o ...

Se video

Deltag i debatten

luk
close