19-09-2018 09:30:41

Et kig ind i fremtidens by

I fremtidens byer er trafiklys, parkeringspladser og bygninger styret af samspillet mellem Big Data og Internet of Things. Biler og mennesker er udstyret med sensorer, der indsamler data om vores bevægelser rundt i byen, og bilkøer er en saga blot.
3. dec. 2015 Af Pernille Dolin - netværksredaktør

Ingeniøren har fokus på Smart Cities lige nu – og vi har samlet fire af artiklerne her. Se hele deres temaside her

Virtuelle trafiklys kan sende os hurtigt gennem byen

I fremtiden slipper vi for at holde og vente for rødt på en tom vej. En gruppe forskere har udviklet virtuelle trafiklys, der kan skære 40% af vores tid bag rattet og helt fjerne trafiklys fra gadebilledet. Trafiklysene skal erstattes med virtuel lysregulering, der automatisk dukker op i bilisternes forruder, når flere biler mødes i et vejkryds.
Bliv klogere på On demand-lyskryds her 

Intelligente byer til oplyste borgere
Informations- og kommunikationsteknologier bliver altafgørende komponenter i skabelsen af fremtidens intelligente byer. I den intelligente by skal borgeren nemlig være oplyst – og her skal Internet of Things spille en væsentlig rolle. Alle lag af data og elektronik skal spille sammen, og byerne er en del af et større system, hvor større datamængder og et øget informationsflow er med til at skabe job, skære i CO2-emissionerne og ikke mindst øge livskvaliteten og beslutningskraften hos den enkelte borger.
Læs hele historien her 

Nyt system skal flytte flere mennesker over i færre biler
Vejbaner til de biler med mere end en passager kan blive en realitet, efter verdens første passager-detektor står klar. Teknologien giver biler med flere passagerer fordel, så de kommer hurtigere frem i trafikken – alle biler bliver scannet, og får en bøde, hvis de kører i den forkerte bane.
Læs mere om High Occupancy Vehicle her

Politi opklarer mord med flyovervågning af en hel by
Politiet har fået helt nye redskaber i jagten på forbrydere. Et fly med 12 kameraer er allerede taget i brug i USA og teknologien, Persistent Wide Area Aerial Surveillance, har allerede skabt debat.  
Flyet, der cirkler over et område med et kamera under flyet, fotograferer jorden en gang i sekundet. Derudover sidder der en kommandocentral, hvor de mange billeder ses igennem.
Den øgede overvågning åbner op for diskussionen om privatlivets fred – for hvor havner al denne data?
Læs om den øgede overvågningen og privacy i fremtidens byer her

Få en forsmag på, hvordan fremtidens byer fungerer
Få en forsmag på, hvordan fremtidens byer fungerer

Arbejder du med smart cities? Så er det oplagt at få en forsmag på, hvordan fremtidens byer fungerer. Danmark topper listen over smarte byer, og vi har her samlet fem eksempler på byer, som har la ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close