18-10-2018 22:29:26

Et nålestik skal redde patienter med hjertestop

Video: En sundhedsteknologi kaldet Neurescue skal med et nålestik redde patienter med et hjertestop. Teknologien består af et ballonkateter med sensorer og er udviklet af Habib Frost, danmarkshistoriens yngste læge.
30. nov. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

I 2014 var den studerende Habib Frost, CEO hos Neurescue, med akutenheden i København. Her så han, at patienter ikke altid reagerer på den elektriske hjertestarter, når de får et hjertestop. Han fik derefter idéen til Neurescue. En enhed der maksimerer overlevelse af patienter med hjertestop.

Neurescue er en lille enhed bestående af et ballonkateter med sensorer, der kan indsættes i et blodklar i benet ved et lille nålestik. Den stoppe blodtilstrømningen, så blodforsyningen kun foregår til de vigtigste organer nemlig hjertet og hjernen. 

Neurescue er blevet udviklet i samarbejde med forskere, forretningsfolk og ingeniører, der alle har været med til at forbedre teknologien, så den snart kan tages i brug ude i ambulancerne. Du kan høre mere om Neurescue i videoen ovenover. 

Computerstyret ballonkateter giver patienter med hjertestop en ekstra chance
Computerstyret ballonkateter giver patienter med hjertestop en ekstra chance

En ny hjertestarter-teknologi, opfundet af danmarkshistoriens yngste læge, Habib Frost, skal være med til at redde patienter med et hjertestop. Teknologien hedder Neurescue og består af et ballonk ...

Læs mere

Deltag i debatten

Sundhedsteknologi - Nyheder og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close