27-05-2018 13:39:11

Etik forhindrer os i at ændre på os selv

Video: Til Driving Health Tech konferencen fortalte Peter Eduard, chefkonsulent samt ekspertrådgiver for EU-kommissionen inden for ny teknologi og etik, hvordan man med teknologien kan skabe helt fantastiske muligheder for optimering af vores kroppe, hvis bare vi kunne blive enige om det etiske spillerum.
7. dec. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

I dag kan vi med teknologien og kroppen lave et motorisk sammenspil, hvor vi kan styre vores nerveimpulser gennem en ekstra arm, et ekstra ben eller lave et exoskellet, der gør mennesket langt stærkere. Noget der blandt andet kan hindre at folk skal sidde i kørestol.

”I virkeligheden er kørestole et forældet paradigme, da det kan erstattes af teknologi, så folk kan blive selvmobile. Det er klart muligt at lave eksterne og interne forbedringer især til ældre. Det er mange muligheder inden for disse behandlingsmuligheder, og her sidder vi fast i nogle paradigmer, men kan komme videre ved at se på nogle af de teknologiske muligheder, der ligger foran os,” mener Peter Eduard, chefkonsulent.

Ifølge Peter Eduard er teknologien her til at lave forbedringer for os mennesker, som fx at skabe kunstige lunger. Der er mange ting man kan skifte ud, hvis bare man kunne ændre vores syn på menneskelig optimering.  

Peter Eduard har dog heller ikke noget imod menneskelige optimering på sin egen krop.

”Jeg ville ikke have nogle udfordringer i forhold til at erstatte de dele, som er mindre funktionelle på min krop. Men jeg ville ikke være klar til at erstatte dele, som stadig var funktionelle bare for at få noget, der var endnu bedre,” siger han.

Er genredigering etisk forsvarligt?  
Er genredigering etisk forsvarligt?  

Video: Genredigeringsværktøjet CRISPR kan både kan behandle og forbygge sygdomme, men er det etiske forsvarligt at anvende genredigering og ændre menneskers DNA?

Læs mere
Et nålestik skal redde patienter med hjertestop
Et nålestik skal redde patienter med hjertestop

Video: En sundhedsteknologi kaldet Neurescue skal med et nålestik redde patienter med et hjertestop. Teknologien består af et ballonkateter med sensorer og er udviklet af Habib Frost, danmarkshistoriens ...

Læs mere
Sundhedsdata giver bedre behandlingsmuligheder
Sundhedsdata giver bedre behandlingsmuligheder

Video: Det danske sundhedsvæsen kan få stor værdi ud af at anvende sundhedsdata. Det mener virksomheden Enversion, der beskæftiger sig med databehandling, maskinlæring og kunstig intelligens, som skal gi ...

Læs mere

Deltag i debatten

Sundhedsteknologi - Nyheder og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close