21-09-2018 08:31:28

Få bedre overblik i hele forsyningskæden med smart kryptering

Avancerede kryptografiske værktøjer gør det muligt at regne på krypterede data uden at afsløre, hvilke data, der er brugt i en beregning.
12. jan. 2016 Af Alexandra Instituttet

Flymotorer udgør nogle ekstremt komplekse mekanismer, der skal til service med jævne mellemrum. Mange selskaber indgår i processen omkring vedligeholdelsen. En af udfordringerne er derfor, hvordan en leverandør af reservedele deler sine interne informationer om kapacitet, produktionsomkostninger og lagerstatus med en producent, uden at videregive for meget fortrolig viden, der kan stille virksomheden svagere i en forhandlingssituation.

Bliv medlem af IDA IT

Er du interesseret i IT, og vil du holde dig ajour med den informationsteknologiske udvikling?

Så tilbyder IDA IT fagtekniske møder, som giver indsigt i højaktuelle emner. 

Fordele ved at være medlem af IDA IT:

  • En masse spændende IT-arrangementer
  • Udvikle dit faglige netværk, hvilket forøger jobmulighederne
  • Bidrage til udvikling af din faglighed ved at udfordre dig selv
  • Du møder ligesindede med samme faglige interesser som dig selv

IDA IT har cirka 6.000 medlemmer og er et af de største fagtekniske selskaber i Ingeniørforeningen i Danmark.

Hvis du er medlem af IDA, er det gratis at blive medlem af IDA IT.

Du kan læse mere om IDA IT her.

Det har EU-projektet PRACTICE et bud på. Projektet har udviklet nogle forslag til scenarier, der gør det muligt at beregne vedligeholdelsesplaner, uden at man afslører leverandørernes fortrolige data. Projektet tager udgangspunkt i en teknologi, der hedder Secure Multiparty Computation(SMC), som gør det muligt at regne på fortrolige data, så det kun er resultatet af beregningen, der bliver synligt for samarbejdspartnerne. 

Alexandra Instituttet har solid erfaring med at arbejde med SMC fra en stribe projekter, herunder den såkaldte sukkerroebørs, der var med til at kickstarte teknologien kommercielt i 2009. 

Peter Sebastian Nordholt, der er Cryptography Engineer i Alexandra Instituttets Security Lab, har skrevet et indlæg i fagbladet Effektivitet om, hvorfor SMC er relevant i alle situationer, hvor man ønsker at udføre en beregning på fortrolige data, og hvor der ikke er nogen udenforstående part, som deltagerne skal stole på. 

Læs hele artiklen i Effektivitet her.

Artiklen er oprindelig bragt på Alexandra Instituttets hjemmeside


Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

luk
close