16-10-2018 01:43:22

Mandag den 1. oktober afholder IDA og IDA Learning igen en aften om efteruddannelse.
Kom og hør om dine muligheder og læg planer for din fremtid! Tilmeld dig nu.

Dine kompetencer fra uddannelsen bliver hurtigt forældede

Det er dine kompetencer, du skal finde trygheden i. Ikke i det faste job eller den virksomhed, du er ansat i. Det fortæller karriererådgiver Kim Knudsen.
30. jul. 2018 Af IDA Learning
<p>Dit job er den største trussel mod din karriere, advarer Kim Knudsen, og opfordrer til, at du sørger for at vedligeholde dine kompetencer.</p>

Dit job er den største trussel mod din karriere, advarer Kim Knudsen, og opfordrer til, at du sørger for at vedligeholde dine kompetencer.

Bevar din markedsværdi

Husk at holde dine kompetencer ved lige. Når du efteruddanner dig, øger du din markedsværdi på arbejdsmarkedet - både for dig selv, for kollegerne og for virksomheden.

Se IDAs kurser

Højtuddannede med en teknisk eller naturvidenskabelig baggrund er typisk specialiserede indenfor et fagområde eller en teknologi, der udvikler sig konstant. Derfor er det farligt ikke at udvikle sine kompetencer. For mister man sit job, risikerer man at blive hægtet fuldstændigt af jobmarkedet.

”Dit job er din største trussel mod din karriere. Mange har så travlt, at de ikke kigger fremadrettet – og ikke bliver efteruddannet. De håber måske, at deres kompetencer kan holde tiden ud, mens de er på arbejdsmarkedet,” siger Kim Knudsen, der er karriererådgiver for IDA i Aarhus.

Derfor er hans råd til ingeniører og cand.scient.er, at de skal dyrke de fagområder, som de er vilde med. På den måde bliver det mere motiverende hele tiden at dygtiggøre sig og at få nye kompetencer.  

Kompetencer forældes hurtigt 

Det handler om hele tiden at have de rigtige kompetencer – det vil sige efterspurgte kompetencer – og selv være bevidst og afklaret om, hvilke kompetencer, du har.

”Det er i dine kompetencer, du skal finde trygheden. Ikke i jobbet eller i den virksomhed, du er ansat i. Hvis du har lyst eller bliver nødt til at søge et andet job, så skal dine kompetencer være efterspurgte og fremtidssikrede,” siger Kim Knudsen. 

Kompetencer forældes nemlig hurtigt, og en god tommelfingerregel er, at du kan dele uddannelseslængden med to for at finde dens levetid. Så har din uddannelse taget fem år, så skal du efter to et halv år ud at erhverve nye kompetencer. 

Få overtalt din chef 

Mange synes, det er svært at sidde overfor chefen og spørge om lov til at blive efteruddannet, fordi det ofte er en stor udgift for virksomheden. Her har karriererådgiveren et godt råd til et brugbart modsvar: 

”Hvis arbejdsgiveren slår sig i tøjret, når du spørger om efteruddannelse, så sig: ’Hvis du synes kompetenceudvikling er dyrt, så prøv uvidenhed.’ Derudover skal du finde argumenter i virksomhedens behov i forhold til strategierne for fremtiden,” siger Kim Knudsen.

Dog understreger karriererådgiveren, at man selv har et stort ansvar for at få udviklet sine kompetencer, fordi mange højtuddannede er selvledende – og derfor selv skal kunne sætte navn på kompetencerne.

”Du skal være bevidst om, hvorvidt du også kan bruge dine kompetencer i en anden virksomhed, så du ikke får malet dig op i et hjørne. Virksomheder, der er aktive indenfor efteruddannelse, får i øvrigt mere loyale medarbejdere,” fastslår Kim Knudsen.  

Han peger på, at MUS-samtalen kan være en god anledning til at få flere redskaber i værktøjskassen. 

”Her skal du spørge, hvad der skal ske fremadrettet i virksomheden og afdelingen – og hvis der er helt lukket land, og du konstaterer, at du ikke udvikler dig, så er du nødt til at flytte dig. Ellers lever du som sagt livet farligt,” påpeger Kim Knudsen.

Mener du det, så betal 

De fleste virksomheder arbejder dog i dag med seriøs kompetenceudvikling af medarbejderne – en kompetenceudvikling, der er strategisk forankret i virksomhedernes nuværende og fremtidige opgaveløsning. 

Men for at virksomhederne gerne vil finansiere kompetenceudviklingen, skal de kunne se behovet for den pågældende uddannelse eller kompetenceforløb.

”Så vil du noget helt andet, end det virksomheden vil med dig, så må du vælge selv at betale det. På den måde viser du, at du tager kompetenceudviklingen seriøst,” siger Kim Knudsen. 

Den farlige sidemandsoplæring 

Kompetenceudvikling kan foregå på mange måder, herunder videndeling og sidemandsoplæring internt på arbejdspladsen. Og et inspirerende og udfordrende arbejdsmiljø topper også listen, når højtuddannede skal beskrive deres ideelle arbejdsplads. Alligevel skal man passe på med at tro, at alt er fint, så længe man kan suge til sig fra mere erfarne kolleger. 

”Vi vil gerne have kolleger, der på nogle områder er dygtigere end os, så vi kan udvikle os. Men alligevel vil jeg advare mod, at man udelukkende bliver kompetenceudviklet ved learning by doing. Det er mangelfuldt, hvis der ikke er nogle formelle kurser og efteruddannelser på CV’et,” siger Kim Knudsen. 

Så projektlederen med ti års erfaring bør eksempelvis få sig en certificeret projektlederuddannelse, så det bliver lettere at rykke videre til andre virksomheder fremadrettet, forklarer karriererådgiveren.

Afklar dine karriereønsker med en karrieresamtale

Brug IDA, når du vil have hjælp til at udforme din egen karriereplan og vælge karriereretning.

Som medlem af IDA har du mulighed for 1 karrieresamtale hvert halve år. 

Book din karrieresamtale

Lønforhandling for introverte
Lønforhandling for introverte

Der er typisk fire barrierer, den introverte møder i lønforhandlingen. Læs her hvordan du overvinder dem.

Læs mere
Sådan planlægger du din karriere
Sådan planlægger du din karriere

Det er en god idé at stoppe op, få snuden ud af plovfuren og overveje med dig selv, hvad et godt job er, lyder rådet fra karriererådgiver Morten Esmann.

Læs mere
5 gode grunde til at kvitte dit job
5 gode grunde til at kvitte dit job

Der er mange faktorer, der har indflydelse på, hvor tilfreds du er med din jobsituation. Nogle af disse styrer du selv, andre kan du påvirke i samarbejde med chef eller kolleger, mens andre igen e ...

Læs mere
Du mister ikke din faglighed som sælger
Du mister ikke din faglighed som sælger

Mange højtuddannede føler de mister deres faglighed og troværdighed i sælgerrollen. Men faglige budskaber kan godt serveres, så de taler til kundens købsmotiver.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close