21-09-2018 08:29:38

Med IDA Startup sætter vi fokus på teknologibaseret iværksætteri. Vi understøtter dig, som har valgt en karrierevej, som iværksætter - hvad enten du selv har startet en teknologibaseret startup, eller ønsker at blive en del af en. Vi tilbyder rådgivning, og arrangementer, deler viden og faciliterer netværk med teknologibaseret iværksætteri som afsæt.

Finansiering af din virksomhed

Der er andre måder at skaffe finansiering til sin virksomhed på end at gå i banken. Især hvis man har en ny virksomhed, der endnu ikke er så velkonsolideret, som bankerne gerne ser det.
22. aug. 2017 Af IDA Startup
Finansiering af din virksomhed

Hvad enten du har en helt nyopstartet virksomhed, et nyt produkt eller en virksomhed med et vækstpotentiale, som kræver større midler at få udviklet, så er der flere veje til finansiering end den lokale bank Der er nemlig andre muligheder som fx business angels, venture fonde, accelerator programmer, lån via Vækstfonden, forskellige offentlige støtteordninger samt crowdfunding.

I denne artikel finder du en god og overskuelig oversigt over de forskellige investormuligheder, der findes i Danmark: Sådan får du funding

Artiklen er skrevet af serieiværksætter og invester Nicolaj Højer Nielsen, som også har skrevet denne bog om at få funding til sin virksomhed: Startup Funding Book
Du kan også se et webinar med Nicolaj, hvor han forklarer, hvad der skal til, for at skaffe kapital til sin virksomhed. Tilmeld dig her.
Og så kan du høre denne podcast om startup funding: Lyt her

Vækstguiden
Vækstguiden giver overblik over offentlige støtteordninger, som hjælper med at skabe vækst i danske virksomheder. På Vækstguiden finder du tilbud om økonomisk tilskud, lån & finansiering, rådgivning og samarbejde.
Læs mere hos Vækstguiden

Vækstfonden
Vækstfonden er statens finansieringsfond. De er en uafhængig fond med en selvstændig lov og bestyrelse. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter. Målgruppen er små og mellemstore virksomheder.
Læs mere om, hvad Vækstfonden tilbyder.

Crowdfunding
Der findes fire overordnede koncepter indenfor crowdfunding:
Donations-crowfunding - hvor folk donerer midler til et projekt uden modydelse.
Reward-crowdfunding - hvor de, der donerer midler, modtager en belønning. Det kan fx være det produkt, de har været med til at støtte.
Aktie-crowdfunding - (også kaldet equity-crowdfunding) lægger sig lidt op af sidstnævnte. I stedet for at modtage et produkt som belønning, opnår man i stedet en ejerandel i den virksomhed, man støtter.
Låne-crowdfunding - hvor folk låner penge direkte til virksomheder og projekter udenom bankerne.

Der er ikke lavet særlige skatteregler for crowdfunding. Det er derfor de almindelige skatteregler, der gælder. Hvad det betyder for din skat, afhænger af hvilken type crowdfunding, du bruger.
Læs mere hos SKAT

Du kan blive klogere på, hvordan man får succes med med crowdfunding ved at se dette webinar, hvor Jonas Gyalokay fra virksomheden Airtame fortæller om deres crowdfundingkampagne.Tilmeld dig her

Prisvindende startup: Investorer kunne ikke se fidusen i mobilteknologi
Prisvindende startup: Investorer kunne ikke se fidusen i mobilteknologi

Realm.io måtte til USA for at finde investorer til deres database til smartphones. Nu har det danske startup vundet to priser Nordic Startup Awards og leder efter talenter, så virksomheden kan kon ...

Læs mere
Startups indtager bankverdenen: Fire bud på finans-disruption
Startups indtager bankverdenen: Fire bud på finans-disruption

Ny finansiel teknologi står klar til at ryste jorden under de etablerede bank-mastodonter. IDA Universe giver dig fem bud på startups, der udfordrer bankernes monopol.

Læs mere

Deltag i debatten

Startup: Artikler og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

Jobfinder - Freelanceopgaver

luk
close