19-09-2018 03:46:23

Førerløse biler vil smadre supermarkeder, benzinstationer og færdselsbetjente

Førerløse biler vil ændre store dele af vores samfund, og fremtidens førerløse biler vil blandt andet fratage færdselsbetjentens job, da de er programmeret til at overholde både færdselsregler og hastighedsbegrænsninger.
24. aug. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen
I fremtiden vil det være slut med taxachauffører, da de førerløse biler vil kunne hente dig i stedet.
I fremtiden vil det være slut med taxachauffører, da de førerløse biler vil kunne hente dig i stedet.

El-sportsvognen Tesla S., som der er blevet solgt 5.000 eksemplarer af, har fået en softwareopdatering, der gør dem i stand til selv at håndtere motorvejskørsel. De førerløse biler vil løbet af ganske få år vende op og ned på bilindustrien og ændre industriers grundlæggende forretningsmodel.

Det skriver Jackob Sand, som er partner og chef for Corporate Finance hos BDO på sin blog Sand Business på Berlingske. 

På tankstationer vil den førerløse bil selv tanke op, hvor benzinen er billigst. Derefter vil den ko

Her vil det blandt andet gå ud over tankstationer, supermarkeder, taxier, bilforsikringer og en lang række andre forretningsområder, som du muligvis ikke har overvejet.mme og hente dig, hvor du via din smartphone har installeret en app, så den ved, hvor du befinder dig.

I stedet for at du henter dine dagligvarer efter fyraften, kan du gå online og foretage din bestilling samt betale, og derefter vil din førerløse bil hente dine varer for dig.  

Det vil i fremtiden også være slut med taxachauffører, da de førerløse biler vil kunne hente dig. Se på Ubers forretningsmodel bare uden chauffører, og så har du et billede af, hvordan fremtidens taxaer vil fungere.  

De førerløse biler vil også komme til at betyde en række ændringer for forsikringsbranchen, når chaufføren bliver erstattet af et computersystem. Det vil betyde, at en 18-årig mand kommer til at betale det samme i bilforsikring som en 35-årig.

Dette er blandt andet nogle af de konsekvenser, som de førerløse biler vil medføre. 

Du kan læse bloggen samt se et skema over, hvilke effekter de førerløse biler vil have indenfor 5-20 år på Berlingske Business. 

Local Motors - biler på en helt ny måde
Local Motors - biler på en helt ny måde

Denne virksomhed er i fuld gang med at ændre fundamentalt på vilkårene for bilproduktion: Bestil din næste bil lavet efter dit eget design.

Læs mere

Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close