15-10-2018 17:18:46

Første hold af globale udviklingsarbejdere udklækket

IDA Global Development Class 2015 har netop holdt ”close-out og graduation” af det første kuld elever, som siden marts i år har deltaget i et særligt program med henblik på at få en karriere inden for globalt udviklingsarbejde.
21. dec. 2015 Af Ole Haun
IDA Global Development Class 2015 blev så stor en succes, at netværket udbyder et nyt hold i 2016. Her ses deltagere fra 2015-holdet ved afslutningen.  Til højre på billedet ses formanden for IDA Global Development, Erik Blas, og Troels Stru Schmidt (nummer 3 fra højre), som har været de drivende kræfter bag initiativet.
IDA Global Development Class 2015 blev så stor en succes, at netværket udbyder et nyt hold i 2016. Her ses deltagere fra 2015-holdet ved afslutningen. Til højre på billedet ses formanden for IDA Global Development, Erik Blas, og Troels Stru Schmidt (nummer 3 fra højre), som har været de drivende kræfter bag initiativet.

Også når det gælder arbejdet med global udvikling, er der sket en markant ændring i dette arbejdsmarked og en professionalisering, som betyder, at lysten til at bidrage - og til et job i udviklingsbranchen - gerne skal have grobund i en skarp specialistprofil og et godt kendskab til potentialet i branchen.

Et vigtigt formål med forløbet har derfor været at introducere deltagerne for en bred vifte af de professionelle aktører, som arbejder med global udvikling. Det er bl.a. sket gennem projektarbejde og en række arrangementer, hvor deltagerne har mødt repræsentanter fra bl.a. virksomheder, FN, Danida og NGO’er.

Initiativet er tværfagligt og retter sig mod en bred kreds af nyuddannede kandidater, som ud over ingeniører omfatter geologer, økonomer, antropologer, sociologer m.fl. Cirka halvdelen kommer med en naturvidenskabelig/teknisk baggrund.

IDA Global Development (tidligere Ulandsfagligt selskab), som står bag initiativet, har mødt stor interesse, og havde langt flere ansøgere end der var plads til på ”premiereholdet”, som lagde ud med ca. 50 deltagere.

På baggrund af positive tilbagemeldinger fra deltagere og samarbejdspartnere har IDA Global besluttet at starte et nyt forløb i 2016. Her bliver der dog færre pladser, fortæller Troels Stru Schmidt, som er Head of Programme for initiativet, hvor al undervisning foregår på engelsk.

”Vi begrænser deltagerantallet til 30 næste år, dels fordi vi ønsker at kunne sætte endnu mere fokus på den enkeltes udvikling og karriereforløb, og dels fordi vi vil arbejde endnu mere intens med gruppedynamikker på holdet,” forklarer han, og uddyber:

”På det nye forløb ønsker vi at gøre endnu mere ud af at coache de grupper, som deltagerne arbejder i under forløbet. Netop evnen til at arbejde i grupper bestående af mange fagligheder, er helt central i den virkelighed, som udviklingsarbejdere møder,” påpeger Troels Stru Schmidt.

Tilmeldingen til det kommende forløb er annonceret på IDA Globals hjemmeside: www.ida-globaldevelopment.dk.


Deltag i debatten

luk
close