12-12-2018 04:56:53

Fokus på øget produktivitet i renovering

Byggeri: Renovering i byggeriet skal på dagsordenen, og der skal renoveres mere produktivt, så man får mere for mindre. Eller mere for det samme.
25. feb. 2016 Af Ole Haun
Fokus på øget produktivitet i renovering

Hovedparten af aktiviteterne i byggeriet består i dag af renoveringsopgaver og den udvikling ventes kun at fortsætte de kommende år. Derfor er der god grund til at finde ud af, hvordan produktiviteten i renovering kan øges, mener branchepartnerskabet ”Renovering på dagsordenen”.

12. april står partnerskabet bag en konference på Christiansborg, der bl.a. sætter spot på nogle af de politiske rammevilkår, som spænder ben for at øge produktiviteten.

At der også er økonomisk potentiale i at hæve produktiviteten viste en analyse som Ingeniørforeningen gennemførte i 2014. Undersøgelsen påviste et potentiale på op mod 15 mia. kr., hvis vi blandt andet bliver mere produktive til at renovere vores bygninger.

Renovering på dagsordenen er et branchepartnerskab, hvor 12 partnere, herunder IDA, siden 2011 har samarbejde om at fremme bedre renovering. Branchesamarbejdet omfatter GI, Bygherreforeningen, Ingeniørforeningen IDA, Arkitektforeningen, COWI, Konstruktørforeningen, Danske Ark, MTHøjgaard, NCC, Foreningen af rådgivende ingeniører FRI, Dansk Byggeri og Realdania.

Læs mere om konferencen ”Styrket produktivitet i bygningsrenovering”.


Deltag i debatten

luk
close