26-05-2018 11:44:08

Fremtidens mad er bæredygtig

Verden står over for et kæmpe ressourceproblem i forhold til føde verdens stigende befolkningstal. Vi har samlet seks eksempler, der gør dig klogere på bæredygtig mad, og hvordan det skal løse fremtidens madproblemer.
14. okt. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Fremtidens bæredygtige kød
Hvis vi stadig skal sikre at få kød på bordet i fremtiden, står vi overfor en udfordring. Maastricht University har fundet en løsning på problemet ved at producere kød på et laboratorium. Ved hjælp af biopsiteknologi kan man tage blot 5 muskelceller fra en ko og udvinde 10.000 tons kød. Teknologien vil både skåne miljøet og samtidig sikre, at vi stadig kan få kød i fremtiden. Læs artiklen samt se videoen, og bliv klogere på biopsiteknologien.  

Landbrug på havet
Forværring af klimaet og en voksende population skubber os hen mod en global madkrise. Verdens befolkning vil vokse til 9,6 milliarder i år 2050, og fødevareproduktionen skal øges med op til 70 procent. Et arkitekturfirma i Barcelona har fundet et løsning på problemet, og i stedet for at producere landbrug på jorden, så kan man flytte landbruget ud på havet. Ideen om bæredygtigt landbrug på havet er dog stadig i idéfasen, men er et bud på, hvordan vi skal løse det globale madproblem fremover.

Vertical farming
Hvis ikke løsningen med landbrug på havet lykkedes, så er der stadig håb forude. 80 % af vores land, som kan anvendes til landbrug, er allerede brugt op. Man bliver derfor nødt til at tænke landbrug på en ny måde, og løsningen er vertical farming. Vertical farming er vertikale bygninger, hvor man inden i har landbrug. I Singapore har man allerede en vertical farm. Se, hvordan den Vertical farm ser ud og hør, hvorfor denne bæredygtige løsning er svaret på fremtidens landbrug.

Stop spild af mad  
Danmarks madspild er mindsket med 25 % de sidste fem år. Men hvad kan du gøre for at mindske dit madspil og udnytte fødevarerne? Forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad giver dig nogle guidelines til at forhindre madspild, og hvorfor det er vigtigt at bekæmpe madspild.  

Selina Juul, som er stifteren bag Stop Spild af Mad, har også fået sin egen blog på The Huffington Post, som er et amerikansk medie, der bliver besøgt med mere en 79 mio. unikke læsere hver måned. Her går hun foran med det gode eksempel og blogger om, hvordan man mindsker sit madspil.

Sustainable food  
Mød Janet Larsen fra Earth Policy Institut til en snak om, hvordan vi kan producere mere bæredygtig mad i en verden hvor klimaet bliver varmere og verdens samlede befolkningstal stiger til 9 bilioner mennesker. Webinaret kan ses her

Full planet, empty plates
Hvis du gerne vil blive klogere på det globale madproblem, har Earth Policy Institute skrevet bogen ”Full planet, empty plates”. Bogen beskriver det seriøse madproblem, som vi står overfor i verdenen, og hvorfor det er nødvendigt, at vi sammen gør noget aktivt for at bekæmpe det.


Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close