14-11-2018 16:56:47

Gartners Hype Cycle: Her er tidens 3 vigtigste teknologier

Det indflydelsesrige analysefirma Gartner har offentliggjort deres årlige hype-spådom om tidens vigtigste teknologiske megatendenser, som vil få stor indflydelse på fremtidig innovation i verden.
18. aug. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Hvert år udkommer analysevirksomheden Gartner med deres årlige Hype-cyklus, der er en opgørelse over de nye og mest hypede teknologier. Rapporten viser, hvilke teknologier der snart vil bryde igennem, hvilke vi først vil se om et par år, og hvilke der er på vej ud.

Gartners hype-cyklus har i år fokus på tre ny teknologiske megatendenser: Kunstig intelligens, 'transparently immersive experiences og digitale platforme.  

Hvis man vil være en innovativ virksomhed, så bør man have fokus på disse tre megatendenser, da de får stor indflydelse på fremtidige forretningsgange, spår Gartner.

”Organisationer vil fortsat blive udsat for hurtig accelererende teknologisk innovation, der vil have stor indflydelse på, hvordan de beskæftiger sig med deres arbejdsstyrke, kunder og partnere. 2017 Hype Cycle afslører tre forskellige teknologitendenser, der skaber nye forhold for virksomhederne heriblandt uovertruffen intelligens samt digitale platforme. Organisationer skal til at forberede sig på nye erhvervsøkosystemer for at blive konkurrencedygtige i løbet af de næste fem til ti år”, siger forskningsdirektør i Gartner, Mike J. Walker, til Gartner.

Kunstig intelligens overalt

Hypen om kunstig intelligens er enorm og især i forhold til autonome køretøjer, hvor maskinlærings algoritmer gør billedbehandling og kortlægning muligt.  

”Kunstig intelligens teknologier vil være den mest forstyrrende klasse af teknologier i løbet af de næste 10 år, grundet dens endeløse mængder af data og hidtil usete fremskridt i neurale netværk. Det vil gøre det muligt for organisationer med AI-teknologier at udnytte data for at tilpasse sig nye situationer og løse problemer, som ingen nogensinde har kunnet,” siger Walker.

Transparently Immersive Experiences

Transparently Immersive Experiences er en megatendens, som Gartner også fremhæver. Teknologien indebærer blandt andet augmented reality og giver transparens i forhold til, at det bliver lettere at finde data, lettere at finde mennesker og lettere at finde information.

Transparently Immersive Experiences herunder augmented reality er især en af de teknologier, som vi snart vil se mere til, og den har især stort potentiale i industrien.

Ud over AR kan det for virksomheder også betale sig at se mere på blandt andet virtuel virkelighed samt 4D print.

Digitale platforme

Den tredje og sidste tendens er digitale platforme, som får stor indflydelse de næste par år. Blockchain er især en af de store spillere, og Gartner mener, at teknologien kan føre til en hel reformering af forskellige industrier.  

Digitale virksomheder bevæger sig mod sammenkoblede økosystemer, der muliggør platforme. Virksomheder skal tænke på, hvordan man opbygger platformsbaserede forretningsmodeller, og hvilken teknologi der er nødvendig for at understøtte denne bevægelse. Andre teknologier på dette område omfatter 5G, IoT platforme og kvantecomputere.

Du kan læse mere om de tre megatendenser på Gartner samt se, hvilke teknologier vi vil se inden for de næste par år. 

Blockchain
Blockchain

Blockchain bliver af de mest optimistiske beskrevet som teknologien med størst potentiale for at ændre vores hverdag siden internettet. Men hvad bliver teknologien brugt til allerede nu, og hvor ...

Læs mere
Kunstig intelligens
Kunstig intelligens

Kunstig intelligens er formentlig den fremtidsteknologi, der har størst potentiale for at skabe markante ændringer i vores dagligdag. Men hvad er kunstig intelligens, hvordan bliver teknologien e ...

Læs mere
Digitale arbejdsplatforme: Fremtidens fleksible arbejdsmarked eller et ‘race to the bottom’?
Digitale arbejdsplatforme: Fremtidens fleksible arbejdsmarked eller et ‘race to the bottom’?

Digitale arbejdsplatforme: Digitale arbejdsplatforme tilfører arbejdsmarkedet fleksibilitet, men efterlader også potentielle udfordringer for arbejdsmarkedet. Og hvis ikke de traditionelle aktører laver gode modeller for pl ...

Læs mere

Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close