18-10-2018 23:11:32

Google skal hjælpe dig med at finde en parkeringsplads

Google Maps kan snart fortælle dig, hvordan parkeringssituationen ser ud på din destination.
25. jan. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Vi har alle siddet i den situation, hvor det har været umuligt at finde en ledig p-plads, og ifølge et studie fra UCLA bruger folk i gennemsnit 3,3 min pr. gang på at finde en parkeringsplads, hvilket bliver til mange kilometer om året.

Google er derfor gået ind i kampen om at gøre det lettere for billister at finde en parkeringsplads. De har tidligere lanceret Google Waze, der på baggrund af data fra betalings p-pladser samt vejafgifts data, hjælper billisterne med at finde en p-plads.

Google Waze er dog ikke den eneste løsning, da Google netop har lanceret en ny betaversion af Google Maps til Android-brugerne. Brugerne vil på Google Maps få vist et lille ”P” på skærmen ved siden af tid og distance til destinationen. Hvis parkeringsmuligheder er nemme eller medium at tilgå, vil p-symbolet være blåt, hvorimod det vil være rødt, hvis det er besværligt.  

P-funktionen vil blive vist, når brugerne er på vej til offentlige steder såsom restauranter, lufthavne og indkøbscentre, hvor det kan hjælpe bilisterne med at sætte ekstra tid af, hvis p-mulighederne er besværlige. P-symbolet er dog blot en indikation af, hvor let eller svært det i gennemsnit er at finde en parkeringsplads og ikke noget om realtiden i forhold til, hvordan situationen umiddelbart ser ud.  

Google er dog ikke de eneste, der har prøvet at gøre det lettere for bilister at finde en parkeringsplads. Forsker på Rice University har også opfundet et parkeringssystem, som skal afhjælpe parkeringsvanskelighederne. Problemet er dog, at det er for dyrt at installere.

Umiddelbart ser det ikke ud som, at parkeringsproblemerne helt er løst endnu. I fremtiden kan det dog slet ikke være nødvendigt med parkeringspladser. Alain Kornhauser, professor på Princeton, sagde nemlig til Curbed tilbage i februar, at de selvkørende biler vil få en stor betydning for parkeringspladserne.

“We aren’t going to need it, definitely not in the places we have it now. Having parking wedded or close to where people spend time, that’s going to be a thing of the past. If I go to a football game, my car doesn’t need to stay with me. If I’m at the office, it doesn’t need to be there. The current shopping center with the sea of parking around it, that’s dead," mener han.  


Deltag i debatten

Trafik og infrastruktur

Nyeste Trafik og Infrastruktur-jobs

luk
close