15-10-2018 17:39:41

Googles Moonshots: Se 10 af de vildeste patenter Google har

Google: Søgning er Googles kerneområde, men firmaet er samtidig kendt for at spytte nye forretningsideer ud i en lind strøm. Se 10 af firmaets særeste patenter.
23. maj. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Moonshots er ikke bare en fast term i Google-regi. Det er et vigtigt parameter i firmaets DNA at sigte efter stjernerne og gå efter at skabe nye produkter, som på kort sigt virker urealistiske, men som har potentiale til at ændre markedet.

Det betyder også, at der jævnligt bliver ansøgt om patenter, der umiddelbart har langt til at blive realistiske, ligesom visse patenter mangler en knivskarp business case.
Business Insider har taget et kig i Googles patent-ansøgninger, og de har samlet 10 patenter, der rummer potentiale, men som nok ikke kommer til at dominere din hverdag i 2016.

Skræmmende bamse

Hvad siger du til en bamse med højtaler, kamera og mikrofon, så du kan lege big brother med de kære små? Dette skulle give forældre en mulighed for at holde øje med og kontakt til børnene, når de ikke selv har mulighed for at være i nærheden. Men ærligt talt er bamsen også lidt skræmmende. 

Kontaktlinser med solceller

I 2015 fik Google et patent på en kontaktlinse, som ikke bare er i stand til at måle din temperatur og dit blodsukker. Den gør dig også i stand til at læse stregkoder, og så slipper du for at lade dem op, for indbyggede solceller sikrer, at der altid er strøm.

Tatovering med mikrofon og løgnedetektor

I fremtiden vil tatoveringer måske ikke bare være kropsudsmykning. Der er tidligere eksperimenteret med tatoveringer, der kan låse din telefon op eller overvåge dit helbred. Google
søgte i 2012 om patent på en tatovering med en mikrofon, der skulle sidde på din hals. Herfra kan den så parres med din telefon, så du slipper for at holde den op til munden, når du taler i den. Opfindelsen bliver ikke mindre spektakulær af, at tatoveringen samtidig vil kunne fungere som løgnedetektor. Usecasen på det sidste er umiddelbart ikke helt klar - men byd ind i kommentarsporet, hvis du har en ide.

Transportabel ventilator, der advarer dine venner, hvis du lugter

Det sidste - og lettere gakkede patent, vi har valgt at fremhæve - er en transportabel ventilator, der sprøjter parfume, når den registrerer, at du begynder at lugte. Samtidig er apparatet i stand til at holde dig på afstand af bekendte. Ved at overvåge venner og bekendtes placering kan den sætte dig på en detour, hvor du undgå at støde ind i folk, hvis du lugter grimt.

Patentet blev søgt i 2012, men der er ikke noget, der tyder på, at Google er på vej til at sende produktet på markedet lige foreløbigt.

Se Business Insiders liste over The 10 craziest Google tech ideas og læs mere om alle patenterne.

Robobrain: Robotternes Google
Robobrain: Robotternes Google

Muligheden for at søge ny viden på internettet har aldrig været større for mennesker – og nu får robotter samme mulighed med verdens første robotsky.

Læs mere
Efter Googles termostatopkøb – er Danfoss ved at lave en ‘Nokia’?
Efter Googles termostatopkøb – er Danfoss ved at lave en ‘Nokia’?

Googles seneste opkøb udstiller klassiske produktionsvirksomheders problemer med at klare konkurrencen fra high tech- og it-verdenen.

Læs mere
Google har brugt 3,6 milliard dollars på “moonshots”
Google har brugt 3,6 milliard dollars på “moonshots”

Disruption: Google tjener masser af penge, men det er dyrt at jage nye indtjeningsområder. Søgegiganten har aldrig brugt flere penge på innovation end i 2015.

Læs mere
Kaster Google sig over poker?
Kaster Google sig over poker?

AI: Googles supercomputer AlphaGo har netop slået den koreanske mester i GO. Noget tyder på, at det næste spil, Google kaster sig over, bliver poker.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close