21-11-2018 01:05:50

Griff Green: "Kodefejl var skyld i hacking af TheDAO"

Video: Verdens største crowdfunding-projekt, TheDAO, fik på kort tid indsamlet over 150 millioner dollars, men det skulle hurtigt vise sig, at en kodefejl fik alvorlige konsekvenser for projektet.
1. dec. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Det største crowdfunding projekt nogensinde, TheDAO (decentralized atonomous organization), blev stablet på benene så hurtigt, at det ikke blev kodet ordenligt og blev hacket. Men hvad er TheDAO egentlig?  

TheDAO er et blockchain system, hvor Bitcoins er den digitale valuta, og er en revolution i forhold, hvordan mennesker kan dele ejendele. TheDAO har ingen CEO og ingen medarbejdere, ej heller ingen menneskelig ledelse. Da organisationen er decentraliserede kan alle kan være en del af den.

Griff Green er en af dem, som var en del af DAO revolutionen. Han er oprindeligt uddannet kemiingeniør, men fandt hurtigt ud af, at branchen ikke rigtig var for ham.

“I’m kind of a hippie and how many hippies are designing power plants? It wasn’t really for me,” fortæller han.

Griff Green fik derefter interesse inden for guld og sølv og blev interesseret i deleøkonomi og især i Bitcoins, som gjorde, at han tog en kandidatgrad i digital valuta og begyndte at arbejde med DAO.

I videoen fortæller han om hacket, og hvordan det kunne ske samt konsekvenserne. Samtidig spår han, hvad der bliver det næsten store inden for valuta teknologi heriblandt veksling af penge i Asien.  


Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close