11-12-2018 08:50:07

Har du forholdt dig til en af grundstenene i din virksomheds værn mod IT-kriminelle

Sponsoreret: Det er vigtigt for virksomheder at beskytte sig mod IT-kriminelle. Dette kan gøres ved hjælp af en firewall, som kan give virksomhederne høj sikkerhed, så de undgår dataudnyttelse. Men hvad bør en firewall kunne?
13. apr. 2016 Af Jan Minche - MiBra i tæt samarbejde med Dell SonicWall - DENNE ARTIKEL ER SPONSERET AF MIBRA

Med den stigende båndbredde vi alle får til rådighed for efterhånden en beskeden økonomi gør, at selv små og mellemstore virksomheder benytter mere og mere internettet og dets indhold af informationer og muligheder. Dette øget brug hos små og mellemstore virksomheder gør desværre også det selvsamme et meget tiltalende bytte for IT-kriminelle, som fokuserer mere og mere på mulighederne at udnytte små og mellemstore virksomheders afhængighed af data, IT-kommunikation og eventuelle samarbejder med større virksomheder.

For trygt at kunne drage fordel af de mange muligheder som internettet og de høje båndbredder tilbyder og uden at spille hasard med sin virksomhed, må enhver virksomhed med internetforbindelse have en firewall, der giver samme høje sikkerhed, som store virksomheder benytter. Hvad bør dagens firewall så bl.a. kunne?

Mibra

MiBra har som indholdspartner til IDA Universe - sponsoreret denne artikel.

  • MiBra udbyder sikker WiFi og IT-sikkerhed, med fokus på at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at beskytte deres IT-miljø.

  • MiBra leverer en samlet og komplet IT-sikkerheds- og Wifi løsning, baseret på en attraktiv abonnementsordning og fast økonomi

En firewall bør holder trit med det skiftende trusselsbillede

Udfordring: Stop af malware

For at kunne blokkere effektivt for dagens avancerede malware, har virksomhederne behov for en firewall, der udnytter cloud mulighederne til at optimere intrusion protection funktionalitet samt filtrering af indhold og virus. Firewallen må være i stand til at inspicere og analysere indgående og udgående netværkstrafik og datafiler i alle størrelser uanset port og protokol.

Løsning: Unified Threat Management (UTM)

Unified Threat Management løsninger tilbyder et højere niveau af beskyttelse ved at scanne datatrafik for de seneste trusler inklusiv seneste sårbarheder og malware. Ved scanne flere trafiktyper, reducere UTM løsninger chancerne for at enheder på dit netværk inficeres med virus eller malware. Hertil den løbende opdatering gør, at UTM løsninger kan hold trit med de seneste trusler.

En Firewall bør gøre dit netværk mere effektivt og sikkert

Udfordring: Levere den bedst mulige beskyttelse

Du har behov for at vide, at den UTM løsning du investerer i også levere dig det højeste niveau af beskyttelse uden at sløve dit netværk. Løsningen bør være i stand til at opprioritere vigtig datatrafik (f.eks. telefoni) frem for mindre kritisk datatrafik, der ikke er produktivt (f.eks. medarbejders løbende check af private sociale medier).

Løsning: Next Gen. Firewalls

Ikke alle UTM løsninger er ens. Bl.a. Dell firewalls tilbyder virksomheder i alle størrelses et højere niveau af netværks sikkerhed. Deres firewalls er designede med en skalérbar, multi-core hardware arkitektur som sikre hver eneste byte i alle pakker bliver analyseret – uden forsinkelse i datatrafikken som dagens travle netværk kræver.

Hertil udnyttes ofte Cloud teknologi til at registrere og bekæmpe nye trusler effektivt i netværkstrafikken, der løber igennem firewallen mellem internettet og de bagvedliggende netværk.

En firewall bør frasortere junk mail

 Udfordring: Ufuldstændige og komplekse anti-spam beskyttelse

De fleste UTM løsninger tilbyder anti-spam funktionalitet baseret på real-time blacklists (RBLs) og andre mindre akkurate metoder til blokering af spam. I nogle UTM løsninger skal der sættes en ekstra server op med 3.parts software for at tilbyde spam filter løsning.

Bedre løsning: Comprehensive Anti-spam modul

UTM/Firewall løsninger, som indeholder et Comprehensive Anti-spam modul, er at fortrække. Et sådan modul i firewall enheden er designet til at fjerne spam, phishing og virus befængt mails fra indgående SMTP baserede email før de når ind i netværket. Modulet benytter et hybrid-cloud design, der simplificerer og optimaliserer opsætningen og dermed beskyttelsen. Dette uden at skulle redirigere mailtrafik eller sende den via anden udbyder af spam services for rensning før afsendelse eller modtagelse.

En firewall bør ikke svigte dig blot fordi internet forbindelsen går ned

 Udfordring: Mistet internetforbindelse, når det er mindst belejligt

Mange virksomheder er i dag afhængig af at deres Internet forbindelse er fungerende i hele arbejdstiden. Den daglige kommunikation til kunder, leverandører eller virksomhedens hovedsystemer eller data liggende hos en systemleverandør som hosted eller cloud service – gør at et nedbrud på Internetforbindelsen hurtigt bliver kritisk og koste uproduktive timer hos medarbejderne.

Løsning:     Mulighed for automatisk 3G/4G failover

En firewall bør give mulighed for at have redundant WAN failover løsninger, hvor man kombinere flere opkoblingsteknologier samt load balancing for at sikre fremkommelighed. En ofte set løsning i dag er muligheden for at kombinere kablet opkobling (xDSL eller fiber) med 3G/4G opkobling. Bl.a. tilbyder selv de mindste af Dells firewalls muligheden for at isætte et USB 3G/4G modem, som gør firewallen i stand til automatisk at flytte trafikken over på 3G/4G ved udfald på hoved internet forbindelsen.  

En firewall bør hjælpe med at frigøre dig fra dit skrivebord

Udfordring: Et sikkert trådløst netværk

I dag har virksomheder behov for den friheden og fleksibilitet, et trådløst netværk giver – både for at muliggøre nem om rokkering af medarbejdere, lade kunder eller gæster i virksomheden får adgang til internettet samt muliggøre brugen af tablets og smartphone på netværket. Men disse fordele må ikke være på bekostning af hverken sikkerhed eller performance.

Løsning: Trådløse netværk gjort ligeså sikre som kablet netværk

Med enten indbygget WiF i firewall enheden eller eksterne WiFi access punkter kan trådløse netværk gøres liges så sikre som kablet netværk samtidig med netværksperformance holdes intakt. Ved at lade al trafikken gå gennem firewallen samt gøre brug af 802.11ac standarden, som bl.a. er understøttet af Dells firewalls får du både den nødvendige beskyttelse og netværks performance, du behøver for at muliggøre medarbejdernes og evt. kunder/gæsteres mobilitet i dine kontorer eller butik.

Hertil kommer, at en integreret løsning ofte er nem at administrere samt sætte i drift. Dette via funktionalitet til sikring af centraliseret styring af, hvem må tilgå hvilke trådløse netværk, hvilken sikkerhedsregler skal være gældende for det enkelte trådløse netværk. 


Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close