24-05-2018 19:15:36

Holacracy skal gøre det sjovere at gå på arbejde

Forestil dig, at den virksomhed du arbejder i blev selvorganiserende. Det lyder for mange uvirkeligt, men for konsulenthuset Socialquare er dette hverdag. Socialsquare har nemlig siden starten af 2015, som den første danske virksomhed, benyttet sig af Holacracy, som er en ny agil organisationsform.
15. jan. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

D. 8 oktober 2015 blev der i hele Socialsquare, som til dagligt udvikler digitale strategier, indført Holacracy som ledelseform. Socialsquare ønskede nemlig en ny måde at arbejde, lede og udvikle virksomheden på.

Holacracy er en struktur og en tilgang til selvorganisering af en virksomhed. Holacracy er med til at skabe en mere fleksibel struktur, nye mødeformer og mere autonomi til individer og teams. Holacracy skal samtidig gøre det nemmere for organisationen at tilpasse sig omverdenen, som hele tiden er i forandring.

Socialsquare valgte at organisere sig efter Holacracy, da organisationsformen gør det muligt for medarbejderen at påvirke sin egen arbejdssituation, hvilket skal gøre det sjovere at gå på arbejde. 

Holacracy åbner op for at alle medarbejder kan få lov til at bestemme, og at der er mulighed for at roller og arbejdsopgaver kan diskuteres. Det betyder, at medarbejderne ikke kun skal tage ansvar for deres egen opgave, men for hele virksomheden. Roller er defineret omkring arbejdet og ikke individer, som i traditionelle virksomheder, og opdateres løbende. Individer kan derfor udfylde flere roller og ikke blot en.

Ved at benytte sig af Holacracy arbejder man for eksempel i sprints og lader dem, som laver arbejdet beslutte, hvordan arbejdet skal laves. Formålet med dette er, at teams løbende kan tilpasse deres vej frem mod målet. På den måde er arbejdet også åbent og skal være frit tilgængeligt for alle i organisationen, hvilket blandt andet mindsker barrierer for samarbejde.

Du kan læse mere om, hvordan Socialsquare bruge Holacracy på deres hjemmeside.


Hvad mener du om Holacracy, og kunne du tænke dig, at arbejde i en virksomhed, som benyttede sig af Holacracy?

Nyt om ledelse

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close