19-09-2018 03:55:00

Humor og drive gav pote, da Jonas søgte job

Hos Interacoustics på Fyn vægter man motivation og personlighed højere end erfaring og specialistkompetencer. Det kom Jonas Sjursen til gode. Som nyudklækket fra studiet kom han ikke med de tunge kompetencer, men med masser af gåpåmod.
6. nov. 2017 Af Charlotte Holst - journalist, IDA
<p>Jonas Sjursen nøjedes ikke med at sende en ansøgning, da han søgte sit første job, og hans ihærdighed blev belønnet. </p>

Jonas Sjursen nøjedes ikke med at sende en ansøgning, da han søgte sit første job, og hans ihærdighed blev belønnet. 

Viljen til at gå målrettet efter noget kan være vigtigere end tunge faglige kompetencer og erfaring i bagagen. Det er 25-årige Jonas Sjursen et eksempel på.

-Når jeg finder noget, jeg synes, er spændende, så gør jeg alt, hvad jeg kan for at få det, siger han.

Jonas Sjursen er nyuddannet ingeniør og netop startet i sit første job i virksomheden Interacoustics i Middelfart på Fyn. Han ville have jobbet og fik det. Trods en pæn bunke modkandidater og trods manglende specialistkompetencer og erfaring.

Få hjælp til jobsøgningen

Du kan få personlig sparring og rådgivning om alt fra ansøgning, CV og jobsamtale til din første løn og kontrakt.

Log ind og få hjælp til din jobsøgning

Hos Interacoustics, hvor 150 ansatte arbejder med udstyr til test af hørelse og balancesystem, er man nemlig ikke bange for at ansætte helt sprøde kandidater som Jonas. Faktisk tværtimod.

-Vi har gode erfaringer med selv at forme vores medarbejdere, og så er noget af det, vi vægter allerhøjest, drive og gåpåmod, siger Brian René Nielsen, der er teknikum-dataingeniør og har 15 års anciennitet i virksomheden.

Gad vide hvor jeg ender?

Interacoustics, som er ejet af giganten William Demant Holding, kan stort set aldrig få folk med præcis de kompetencer, man har brug for. Det er derfor oplagt at trække nyuddannede ind og selv forme dem. De er åbne for at lære nyt.

-Det her er også et spørgsmål om kroner og ører. Vi havde skullet lede længe, hvis vi skulle finde en medarbejder med præcis de kompetencer, vi efterspurgte, og havde måske aldrig fundet en. Det giver god mening for os selv at efteruddanne dem, som er ekstra åbne og motiverede for at opsøge ny viden. Det er de unge ofte, siger Brian René Nielsen. (th.)

Jonas Sjursen er netop kommet tilbage fra et kursus i Sverige, hvor han - sammen med en anden nyuddannet og nyansat kollega - er blevet lært op i et 3D-tegneprogram, han skal bruge i sit nye job. Jonas har læst ’Integreret Design’ på SDU og var faktisk lidt nervøs for, hvordan den linje ville blive modtaget af jobmarkedet.

-Min uddannelse er meget bred. Vi lærer i øst og vest, så jeg har da tænkt, gad vide, hvor jeg ender henne? Det er jo meget specialister, de søger derude, siger han.

Kom godt fra start

Har du brug for hjælp til at afklare dine kompetencer, mangler du gode råd til din første jobsamtale og ved du, hvordan skriver du et skarpt cv? 

Få mere info her

Humor og god kemi

Men Jonas Sjursen har altså det, Interacoustics er glade for, nemlig gåpåmod. Han nøjedes derfor ikke med at sende en ansøgning, da stillingen blev slået op, men ringede og talte med sin nuværende chef.

- Jeg spurgte ham: "Hvad kan jeg gøre for at komme til samtale?" Jeg tror faktisk ikke, jeg var den mest interessante kandidat, de havde i bunken, men jeg sagde: Jeg har meget at byde på. Skal jeg ikke sende noget af det, jeg har lavet, så du kan se det. Der var god kemi over telefonen. Han er nem at tale med, og vi kunne køre lidt den samme humor, siger Jonas og tilføjer:

-Når man skal lære så mange nye ting som her, betyder det også meget, at man er god til at tale med andre mennesker.

Fra toast til fin skjorte

For Interacoustics er det ikke kun vigtigt selv at kunne forme sine medarbejdere. Det står også højt på dagsordenen at have et miks af unge og ældre, siger Brian René Nielsen, der selv med sine i 15 år i virksomheden hører til en af veteranerne.

-Jeg bliver selv snart 50 år og har en ingeniørpraktikant siddende lige over for mig. Det miks er enormt vigtigt, synes jeg. Vi ældre kan øse ud af noget af vores erfaring, men får også indspark fra de unge, som er meget relevante, og som vi måske ikke lige havde tænkt i, og så må jeg da indrømme, at jeg godt kan blive lidt af et vanedyr, når jeg udvikler. Man har godt af at blive udfordret, siger han.

Jonas Sjursen var egentlig overrasket over, at han fik jobbet, fortæller han.

-Det ene øjeblik spiser man toast i kantinen på studiet, og det næste går man rundt herude på en fin virksomhed, hvor folk har skjorter på, siger han.

Han er nu ret sikker på, hvad det var, der fik netop ham igennem.

-Med det ansøgerfelt de har og den bunke, de skal igennem, så kan man let drukne. Så jeg tror, at det, at jeg ringer op og presser lidt på for at vise, hvad jeg kan, det har gjort udslaget.

Sådan skriver du en god jobansøgning

Selvom der ikke er nogen facitliste på, hvordan du kan skrive en god ansøgning, så får du her en række råd og god inspiration til ansøgninger, der skal skaffe dig samtalen til det job, du søger.

Læs mere
Gode råd til jobsamtalens svære spørgsmål
Gode råd til jobsamtalens svære spørgsmål

Din ansøgning har båret frugt, nu gælder det om at forberede sig på jobsamtalen.

Læs mere
Sådan sender du en uopfordret ansøgning

Der er to gode grunde til at sende uopfordrede ansøgninger: Mange job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger, og så viser du handlekraft og initiativ med en uopfordret ansøgning, påpe ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close