17-12-2018 06:20:47

Hvad kan C++ bruges til?

Den danske datalog Bjarne Strustrup står bag programmeringssproget C++, som i starten blev kaldt C med klasser, da det blev opfundet i 1983. Bliv klogere på det danske programmeringssprog C++ her.
9. feb. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Bjarne Stroustrup arbejder til daglig som datalog i USA ved Morgan Stanley samt Columbia Universitet i New York. C++ bruges i dag særligt inden for computerspilsudvikling og programmer, hvor man har behov for højniveausprog med høj hastighed samtidig. 

Andre danskere har også opfundet programmeringssprog såsom C# og PHP, som du kan læse mere om her

Grunden til at Bjarne Stroustrup ville opgradere programmeringssproget C var, at han mente at det var forældet.

"C++ er objektorienteret og kan nemlig udtrykket abstraktioner, så man kan lave matrices, hvilket skaber bedre performance," siger han til Big Think

Da Bjarne Stroustrup  skabte C++ vil han lave et stabilt kodesprog som skulle fungere og være til rådighed i flere årtier.

"Jeg ville lave et kodesprog som ikke skulle omskrives og justeres hele tiden, da det koster penge hver gang" fortæller ham. 

Dog er C++ er også blevet moderniseret gennem årene, og der findes nu C++11, C++14 og snart vil du også kunne bruge C++17.  

C++ kan reducere global opvarmning

Et medie som benytter sig af C++ er blandt andet Facebook, da de har brug for high performance, og high performance er også vigtigt i fx din mobil. 

C++ bliver også brugt til at programmere nogle fly og biler, og Bjarne Stroustrup mener, at den high performance, som C++ udfører, kan hjælpe med at redde miljøet.

"C++ kan hjælpe med at fordoble performance, hvilket betyder, at man ikke skal have en ekstra server, hvilket vil kunne spare meget strøm," siger han. 

Du kan læse mere om C++ og Bjarne Stroustrup på hans hjemmeside og se videoerne med ham på Big Think.


Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close