18-10-2018 00:52:23

Hvad skal menneskeheden lave, når robotterne har taget vores jobs?

Skal vi alle nøjes med at være Youtubere, recitere poesi eller lignende, når kunstig intelligens og robotter tager vores jobs? Det mener tech-filosoffen Nell Watson.
14. dec. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Uanset om du er jublende tech-optimist eller den mere afdæmpede type, er det svært at komme uden om, at der sker spændende ting på kunstig intelligens-scenen (tjek eventuelt Googles Quickdraw, der meget fint viser, at der sker interessante ting). Og det er svært at se en fremtid for sig, hvor det ikke får en betydning for arbejdsmarkedet, og hvad mennesker skal lave i fremtiden. Indtil videre er der dog ganske få konkrete bud.

Nell Watson er ingeniør, iværksætter og teknologi-optimist. Hun frygter ikke en fremtid, hvor maskiner kan overtage vores jobs, og modsat mange andre giver hun også gerne et bud på, hvordan en fremtid uden arbejde, som vi kender det, ser ud. Hun tror på, at kunstig intelligens på kort og lang sigt vil skabe flere “roller”, end det vil afløse jobs.

“Jeg siger roller, for jobs, som vi kender dem i dag, vil måske ikke længere eksistere. I stedet får vi roller som at være mentorer for folk, eller rejse verden rundt og dele vores oplevelser, eller vi vil give vidunderlige poesi-forelæsninger eller andre ting, som vi typisk tænker på som værende hobbyer,” sagde hun, da hun var gæst til Driving IT 2016.

Pointen er, at folk vil specialisere sig i deres hobbyer og på den måde skabe værdi for samfundet. Nell Watson mener f.eks. at Youtube er et interessant sted at kigge hen, når vi skal blive klogere på, hvad menneskeheden skal lave i fremtiden. 

“Jeg er meget fascineret af hvordan f.eks. youtubere, nogle gange producerer det mest bizarre niche-indhold som f.eks. at smage militære madrationer. (...) Jeg tror, det er en forsmag på, hvad der kommer,” siger hun.

Interesseret i kunstig intelligens?

Se hele videoen med tech-filosoffen fra Singularity University, hvor hun også forklarer, hvordan kunstig intelligens adskiller sig fra den menneskelige hjerne, hvor vi er i udviklingen af kunstig intelligens, og hvorfor det er afgørende, at maskiner bliver i stand til at forstå menneskelige værdier.

Tech filosof: Maskinintelligens vil skabe flere jobs
Tech filosof: Maskinintelligens vil skabe flere jobs

Ifølge Tech filosof Nell Watson vil maskinintelligens skabe flere jobs end det erstatter. De nye jobs vil dog være anderledes, end vi kender dem i dag.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close