19-09-2018 09:29:54

Hvornår vil kunstig intelligens være bedre end mennesker til alting?

Med viden fra 352 forskere inden for kunstig intelligens har man nu lavet en forudsigelse om, hvornår kunstig intelligens vil være bedre end mennesker til alting.
26. jul. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Forudsigelser om, hvornår maskiner vil gøre mennesker overflødige, er der mange af, men nu har forskere foretaget den største undersøgelse nogensinde om netop dette. Det skriver SingularityHub. Feltet er rimelig komplekst, og der er få mennesker, som er i stand til at sige, hvornår gennembruddet kommer. Derfor kontaktede forskere ved Oxford University en masse andre forskere inden for kunstig intelligens, og 325 forskere deltog i undersøgelsen.

Forskerne ved Oxford University samlede alle forskernes svar for at lave en endelig forudsigelse, som lød på, at der er 50 procents chance for, at maskiner kan udføre opgave bedre og billigere end mennesker inden for de næste 45 år, og 10 procents chance for, at det sker inden for ni år. 

Det var dog interessant at se forskellen på forudsigelserne mellem asiatiske og amerikanske forskere. De asiatiske forskere mente, at det ville ske inden for 30 år, mens amerikanerne mente, at det ville tage 74 år før, at det blev aktuelt.

Forskerne mener, at kunstig intelligens kan oversætte sprog i 2024 og skrive en stil i 2026. Det kommer dog til at tage lidt længere tid at skrive en prisvindende bog, hvilket først vil ske 2049, forudser forskerne. En kirurgs arbejde vil dog først blive overtaget af kunstig intelligens i 2053.

I forhold til snakken om, at kunstig intelligens kan komme til at udrydde os mennesker, så ser forskerne ikke kunstig intelligens som nogen negativ ting snarere tværtimod. De mener, at kunstig intelligens vil have en positiv indvirkning på menneskeheden. Dog mener 48 procent af forskerne, at der burde forskes mere inden for kunstig intelligens i forhold til at mindske de risici den kan have.

Hvornår kunstig intelligens reelt vil være bedre end mennesker, er dog stadig uvist, især når man ser på eksperters udsagn i 2015, hvor de forudsagde, at kunstig intelligens først ville slå et menneske i brætspillet GO i 2027. Kunstig intelligens slog dog allerede en professionel året efter, og verdens nummer et i brætspillet i år. Eksemplet viser, at forudsigelserne ikke altid holder stik, og om forskernes forudsigelser kommer til at holde, må tiden vise. 

Kunstig intelligens
Kunstig intelligens

Kunstig intelligens er formentlig den fremtidsteknologi, der har størst potentiale for at skabe markante ændringer i vores dagligdag. Men hvad er kunstig intelligens, hvordan bliver teknologien e ...

Læs mere
Kan kunstig intelligens forudsige jordskælv?
Kan kunstig intelligens forudsige jordskælv?

Kunstig intelligens: Kan du forudsige et jordskælv dage eller bare timer før, det rammer, kan du redde tusindvis af liv hvert år. Det har hidtil været umuligt, men forskere forsøger nu at afkode mønstrene i et jordskæ ...

Læs mere
Kunstig intelligens udvider de ingeniørmæssige muligheder
Kunstig intelligens udvider de ingeniørmæssige muligheder

Niel Jacobstein er ekspert i kunstig intelligens (AI) ved Singularity University i Silicon Valley. Her giver han et overblik over, hvordan AI øger mulighederne i ingeniørernes verden.

Læs mere
Fem måder kunstig intelligens vil disrupte forskning
Fem måder kunstig intelligens vil disrupte forskning

AI: Kunstig intelligens har potentiale til at ændre alle spilleregler inden for forskning. Se fem områder, hvor teknologien vil disrupte forskningsverdenen.

Læs mere
Video: Forstå kunstig intelligens på fire minutter

Kunstig intelligens: Thomas Bolander fra DTU Compute forklarer på fire minutter, hvad kunstig intelligens er.

Læs mere

Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close